INTERVENCIJE

Oni nikad ne iznevjere! Od velikog vodostaja kuće branilo 86 vatrogasaca diljem Karlovačke županije

Prema prognozi Hrvatskih voda u idućih sedam dana ne očekuju se veće količine oborina što će utjecati na opadanje vodostaja i konačnu stabilizaciju stanja na terenu

Zbog sanacije nevremena i povećanja vodostoja angažiran je veliki broj vatrogasnih snaga. Vatrogasci Karlovačke županije odradili su intervencije ispumpavanja vode, uklanjanja stabala i granja, sanacije krovišta, čišćenje cesta, izvlačenje vozila i prijevoza osoba, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Zabilježeno je 30 odrađenih tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 86 vatrogasca s 38 vatrogasnih vozila.

Na području Ogulina zabilježen je veći broj ispumpavanja vode iz objekata. 

– Tijekom jučerašnjeg dana došlo je do prestanka oborina i postupnog pada vodostaja rijeke Kupe te je stoga otpuštena izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz Međimurske županije sa sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila, dodaju u HVZ. 

Prema prognozi Hrvatskih voda u idućih sedam dana ne očekuju se veće količine oborina što će utjecati na opadanje vodostaja i konačnu stabilizaciju stanja na terenu.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest