Svaki od njih predstavljane je i posebnim receptom.
Iako su prve informacije govorile o pet – zapravo je čak sedam
restorana iz Karlovačke županije uvršteno u ovogodišnji izbor 100
najboljih restorana u Hrvatskoj. Zaista je to lijep uspjeh, o
čemu svjedoči i podatak da su restorani podijeljeni po
geografskim područjima, a naša je županija uvrštena u “regiju” s
Gorskim kotarom, Likom, Moslavinom i Banovinom iz koje je ukupno
u 100 najboljih uvršteno devet restorana – a sedam je iz naše
županije!
Svaki od njih predstavljane je i posebnim receptom pa ćemo ih i
mi tako napomenuti, onim redom kojim su uvršteni i u ovoj
vrijednoj publikaciji za sve ljubitelje dobre klope.
Restoran Mirjana & Rastoke iz Donjeg Nikšića predstavljen je
domaćom štrudlom od jabuke u umaku od vanilije s preljevom od
višnje, josipdolsku Gradinu predstavlja Lava cake, Lovački dom
Muljava biftek na posteljici od šumskog zlata, zvečajski DP
promovira se uz Tuna poke, ogulinski Frankopan uz ramstek s
karameliziranim lukom i pireom od celera, karlovački Lovački rog
predstavljen je slatkom srnetinom na lovački, a ozaljski Žganjer
s dvije slastice – tortom Katarine Zrinski i štrudlom.
U spomenutoj regiji u koju su uvršteni i naši restorani, među 100
najboljih nalaze se još Lička kuća na Plitvičkim jezerima
(predstavljena je orzotom od janjetine) te restoran Cocktail iz
Siska (predstavljen raguom od vrganja s njokama i čipsom od
pancete).