KLIK ZA PRAVAŠE

Internet trolova nikad ne nedostaje – stranka koja je dobila daleko najmanje glasova na stvarnim izborima uvjerljivo vodi u našoj anketi

Od samog početka ankete, naime, dok još nisu angažirani trolovi niti jedne boje, izdvojili su se Možemo/Nova ljevica i HDZ, nešto malo više glasova od ostalih imao je i SDP

Internet ankete nikada nisu preozbiljne, ali u zemljama s barem nešto razvijenijom svijesti ipak mogu ukazati na određena razmišljanja stanovništva. 

U Hrvatskoj je teško ostvariti i tu najminimalniju razinu pa smo tako u više navrata i na KAportalu svjedočili bjesomučnom klikanju kako bi pobijedila određena opcija – isprva je svoju mašineriju trolova imao HDZ, potom je i njihove uigrane snage nadmašio Živi zid, a sada čini se tome nisu odoljeli niti HSP-ovci, koji se inače rado kunu u poštenje, tradiciju i sve što već uz to ide.  

To se očito ne tiče prepuštanja javnosti da ocijeni koliko je trenutačno netko popularan na političkoj sceni, jer naša je anketa o tome kome biste dali glas na lokalnim izborima doživjela “fascinantne” i nevjerojatne preokrete preko noći.

Od samog početka ankete, naime, dok još nisu angažirani trolovi niti jedne boje, izdvojili su se Možemo/Nova ljevica i HDZ, nešto malo više glasova od ostalih imao je i SDP, dok su ostali, barem tako trenutačno stvari stoje, znatno zaostajali. No, ujutro je osvanulo nešto sasvim drugo – premoćno vodstvo HSP-a, čiji su fanovi očito proveli besanu noć pokušavajući uvjeriti javnost da, eto, golema većina Karlovčana planira upravo njima dati glas na sljedećim izborima.

Kakvog to zapravo smisla ima teško je shvatiti. HSP je, podsjetimo, na posljednjim lokalnim izborima dobio najmanje glasova u gradu Karlovcu, a sada, eto, zahvaljujući klikovima, premoćno vodi ispred svih ostalih. 

Možda netko misli da će se ljudi kada vide rezultate ankete naglo dosjetiti da zapravo baš favoriziraju ovu stranku? 

Kako bilo, nisu prvi, nisu vjerojatno ni zadnji, ali oni koji su to radili jednako su smiješni kao i oni prije njih. 

NAŠA ANKETA

Da su danas u Karlovcu lokalni izbori kojoj bi političkoj opciji dali svoj glas?

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest