GRAĐEVINSKI ZAHVAT

Projekt Aglomeracije u Zvijezdi: Kreće postavljanje geodetske mikromreže, označavat će se pročelja na zgradama unutar obuhvata radova

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dodaju da su prilikom obilaska obuhvata radova izabrana su pročelja većinom javnih zgrada, osim u slučajevima kada to nije bilo moguće.

Nakon postavljanja mimovoda projekt gradnje kanalizacijske mreže u karlovačkoj gradskoj Zvijezdi ulazi u novu fazu, a u Vodovodu i kanalizaciji koja je investitor ovog ogromnog projekta sad kažu da kreću s postavljanjem geodetske mikromreže.

– Kako bi se izvela precizna iskolčenja te zahvati na polaganju infrastrukture u Zvijezdi, nužno je postaviti geodetsku mikromrežu. Radi se o vrlo malenim oznakama koje će se ovih dana postavljati na pročelja zgrada na križanjima unutar obuhvata radova, kažu u Vovododu.

Dodaju da su prilikom obilaska obuhvata radova izabrana su pročelja većinom javnih zgrada, osim u  slučajevima kada to nije bilo moguće.

– Konzervatori su dali suglasnost na svaku poziciju postavljenih oznaka, izbor zgrada na koje se mogu postaviti i na svako predviđeno mjesto na fasadi u visini od cca 2,5 m od tla. Oznake će biti uklonjene prilikom završetka radova u Zvijezdi, dodaju u ViK-u.

Na karti su označene lokacije na kojima će se postaviti geodetske točke.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest