JEZIVA MJESTA

Samo za hrabre! Ovo je 13 najpoznatijih ukletih mjesta u Hrvatskoj – jedno je u neposrednoj blizini Karlovca i kroz njega često prolazimo

Danas.hr

Ako pitate praznovjerne, upravo su groblje i nemirne duše glavni razlog prometnih nesreća koje se događaju u ovom tunelu.

Priče o duhovima pričaju se od davnina i koliko god da kod slušatelja bude nelagodu i strah, jednako tako bude i znatiželju. Nešto što je neistraženo, nadnaravno i nema nekog logičnog objašnjenja ili uporišta u znanosti, izaziva radoznalost. Najčešće smo takve prizore mogli vidjeti u filmovima i serijama, ali imamo i mi svoje kuće strave u Hrvatskoj- od tunela ispod groblja, uklete kuće i dvorca pa do prokletih otoka (i to čak nekoliko). Prikaze ili duhovi pojavljuju se u raznim oblicima – sjenama koje prolaze, čudnim znakovima, viđenjima u ogledalu, konturama u mraku. A danas je baš dan za prelistati 13 najpopularnijih mjesta u Hrvatskoj za koje se vjeruje da su ukleta. Biste li se usudili na i jednoj od lokacija provesti Noć vještica?

Jedno od 13 “ukletih” mjesta u Hrvatskoj je ono kroz koje često prolazimo i sigurno nije za boravak.

To je tunel sv. Marko kod Karlovca. 

Tunel je sagrađen ispod groblja a kroz njega prolaze svi koji se voze autocestom prema moru. No to nije sve, arheolozi su na ovoj lokaciji prije gradnje autoceste također pronašli drevno naselje u kojem je bilo i groblje pradavnih stanovnika Stativa. 

Ako pitate praznovjerne, upravo su groblje i nemirne duše glavni razlog prometnih nesreća koje se događaju u ovom tunelu. Prometni stručnjaci pak imaju posve drugačije mišljenje. Smatraju da ima nešto u čestom vlaženju ceste zbog konfiguracije terena na kod tunela. 

Ostala mjesta od kojima se nekima ledi krv u žilama pogledajte OVDJE…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest