brončani

Lovren je došao zahvaliti Karlovcu, pa poveo pjesmu: “Ovdje nitko nije normalan!” Je li ovo bilo njegovo posljednje veliko natjecanje za reprezentaciju?

Poručio je mladima da vjeruju u sebe i Boga, jer bez toga je teško uspjeti.

Nekoliko tisuća ljudi u prepunoj “sportskoj” došlo je pozdraviti Dejana Lovrena, našeg “brončanog” reprezentativca iz Katara. Rođen je u Zenici, ali je u izbjeglištvu kao dječak završio u Njemačkoj, da bi se sa 7 godina s obitelji doselio u Karlovac, gdje je napravio prve nogometne korake. Dojmove je prvo podijelio s novinarima, a onda se popeo na binu.

– Još sam uzbuđen, još je u meni adrenalin od dočeka na Trgu i nervoza me hvata pred mojim Karlovčanima. Ovdje se uvijek rado vraćam, jer je meni Karlovac omogućio prve nogometne korake, tu sam započeo, Karlovac me primio nakon Njemačke širom otvorenih ruku i zauvijek ću im na tome ostati zahvalan, imam ovdje bezbroj prijatelja, tetka mi tu živi, uvijek se rado vratim. Zbog svega sam im ovdje dužan – rekao je Lovren.

Govoreći o planovima kaže kako sada slijedi odmor, nakon toga pripreme. Na pitanje kakvu reprezentaciju očekuje na pripremama za Europsko prvenstvo kazao je kako “izgledamo kao veliki favorit, pokazalo se i na Svjetskom da na papiru to ništa ne znači, veliki su ispali, mali su ostali, te se pokazalo da je naša skupina bila najteža”.

– Prije četiri, pet godina ja sam ovo već doživio u Karlovcu, velika hvala, nikad to neću zaboravit, ovakve stvari se ne mogu kupit novcem – kazao je.

Na pitanje kada će se vratiti u Karlovac, rekao je kako “ne zna hoće li, ali da su Karlovac i Zagreb na 40 kilometara, pa će doći kad zatreba, jer ovdje ima drage ljude i prekrasne prijatelje te im nastoji vratiti kroz humanitarne akcije, koje radi iz srca, a o tome ne voli pričati”.

– Luka je rekao da će ostati do lige nacije, možemo li računati na vas, pitali su ga.

– Luka, problem je njegov što je stariji od mene četiri godine, ali bolje se drži nego ja. Tako da…Vidjet ćemo – rekao je.

– Što, u mirovinu?

– Kažem, vidjet ćemo – završio je.

Publika ga je dočekala skandiranjem: Dejo, Dejo…!

– Opet smo napravili veliku stvar, znam da ste nas bodrili, došao sam s medaljom oko vrata. Ovo je sve bilo za vas – rekao je Lovren.

Onda je poveo pjesmu: Ovdje nitko nije normalan!

Upitan nedostaje li mu Šime (Vrsaljko op.a.) kazao je kako mu je nedostajao kao prijatelj i kao igrač, te da je prvi čestitao nakon osvojene medalje. Upitan za Brozovića kazao je kako se on još nije otrijeznio.

Poručio je mladima da vjeruju u sebe i Boga, jer bez toga je teško uspjeti.

– Doći će trenuci kada će vam biti najteže i svi će sumnjati u vas i tada samo pokažite inat i u veću brzinu ubacite i vidjet ćete kako će se sve isplatiti. Ovdje sam napravio prve korake s 10 godine, NK Karlovac mi je dao prvu priliku. Ljudi, sve je moguće. Puno truda, rada, odricanja – poručio je.

Gradonačelnik Damir Mandić mu ja zahvalio “na mjesec dana radosti – rezultat je vaš, trud je vaš, a radost naša”, kazao je, a onda mu uručio 3D print povijesne jezgre “Zvijezde”, “duksu” TZ-a Grada Karlovac i zastavu.

>> Doček Dejana Lovrena 20. prosinca 2022.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest