UTVRĐENA LISTA

Na dnevnom redu Sabora uskoro glasovanje o izboru predsjednice i članova Povjerenstva za sukob interesa – među kandidatima i dvije Karlovčanke

Matija Habljak/PIXSELL

Mandat Nataše Novaković završava 8. ožujka, članovima Povjerenstva tjedan dana kasnije

Saborski Odbor za izbor i imenovanja, kojem predsjeda Nada Murganić, jednoglasno je prošlog četvrtak utvrdio završnu listu od četiri kandidatkinje za predsjednicu i 11 kandidata za članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koju šalje Saboru na glasovanje. 

Za predsjednicu Povjerenstava predložene su četiri kandidatkinje sadašnja predsjednica Nataša Novaković, Aleksandra Jozić Ileković, Nike Nodilo- Lakoš i sadašnja pročelnica Upravog odjela za opću upravu Karlovačke županije Ines Pavlačić.

Sve kandidatkinje, osim Nataše Novaković, prijavu su predale i za članicu Povjerenstva. Uz njih, za članove Povjerenstva predloženi su Željko Humek, Dražen Jović, Igor Lukač, Nikša Marušić, Ana Poljak, Tomislav Šunjić, Doris Ušalj te sadašnja pročelnica Upravnog odjela za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom Grada Karlovca Tatjana Gojak. 

Ponovimo kako je javni poziv za izbor predsjednika i četiri člana toga tijela, koji se biraju na pet godina, raspisan 2. rujna 2022., nakon čega je Odbor utvrdio listu kandidata koji udovoljavaju tražene uvjete i proveo razgovore s kandidatima.

Ines Pavlačić tada je bitnim istaknula da Povjerenstvo u svom radu zadrži neovisnost i integritet te da bude i preventivno tijelo koje će promicati vladavinu prava. Uz to, bit će, kaže, obrambeni mehanizam prema korupciji.

– Povjerenstvo treba, prije svega, biti preventivno tijelo koje će u društvu, od najnižih razina do najviših, stvarati svijest o korupciji i jačati društvenu odgovornost, posebice jer je sada znatno proširen krug obveznika, istaknula je na saborskom Odboru.

Inače, mandat Nataše Novaković završava 8. ožujka, članovima Povjerenstva tjedan dana kasnije. Glasovanje o kandidatima u Hrvatskom saboru najavljeno je da će se održati ovog mjeseca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest