MIRNI PROSVJED

Roditelji učenika “Dragojle” ljuti na gradonačelnika: “Spremni smo na sve, nećemo djecu pustiti u školu, prepisat ćemo ih u škole gdje imaju prava”

Podršku su im došli dati i vijećnici Dimitrije Birač, Ehlimana Planinac i Tomislav Novak.

Stotinjak roditelja učenika OŠ Dragojle Jarnević okupilo se na mirnom prosvjedu ispred škole koja uskoro ide u obnovu, a njihova djeca u popodnevne smjene u tri škole, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo takvim razvojem situacije. Ljuti su i razočarani, odgovornim smatraju gradonačelnika Mandića, a podršku su im došli dati i vijećnici Dimitrije Birač, Ehlimana Planinac i Tomislav Novak.

Evo što su poručili gradonačelniku Mandiću

Otac Ivan Škrtić:

Nismo očekivali ovako nešto od Grada. Da je gradonačelnik gospodin, mogao je doći ovdje i s nama popričati, nego se radi ovako, u tajnosti. Naša djeca imaja prava kao i sva druga, po čemu su druga bolje od naše? Nama se uskraćuje druženje s našom djecom u popodnevnim satima tri mjeseca, a možda i tri godine. Spremni smo na sve, pa i ne puštati djecu u školu ili ih prepisati u drugu školu koja će im omogućiti prava koja tamo imaju i druga djeca

Majka Daniela Štefančić

– Odluku smatramo pristranom, ne razumijemo zašto ravnatelj jedne škole ima veća prava od ravnatelja druge škole. Škole nisu privatne, nije fer da se djecu jedne škole više vrednuje nego djecu druge škole. Djeca su sva jednaka, a grad je prijatelj djece, pa onda neka se tako i ponaša. Molim ravnateljicu da kaže što je učinila za našu djecu, jer mislim da je mogla i bolje i pitam hoće li i ona svoj posao nastaviti raditi u popodnevnoj smjeni.

Otac Damir Kekić

Popodnevnu smjenu ne želim ni ja ni ostali roditelji, djeca imaju svoje slobodne aktivnosti, a nije u redu ni od Braće Seljan. Kriv je gradonačelnik, nitko drugi, trebali su prije napraviti neki kompromis.

Djed Stanko Popović

U ovoj školi imam dvoje unučadi. Radi se i podcjenjivanju djece i roditelja, mi smo ispali niža rasa od strane gradonačelnika. Djeca u Braći Seljan su imala privilegiju ići čitavo vrijeme u jednu smjenu, a naša su išla u dvije, a sada će morat samo popodne. Moji unuci imaju popodnevnih aktivnosti, idu na ples i treninge, a sada neće moći. To je podcjenjivački, nema smisla.

Pogledajte FOTO GALERIJU…

>> FOTO GALERIJA Ogorčeni roditelji učenika OŠ Dragojle Jarnević okupili se ispred škole – 10. veljače 2023.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest