STOTA OBLJETNICA

KUD Rečica nastavlja sa obilježavanjem vrijednog jubileja: Na Svetoj misi odali počast svim preminulim članovima

KUD Rečica

Prema riječima predsjednika društva Josipa Perače, ovo je samo još jedna od niza aktivnosti kojima će KUD Rečica obilježiti ovu važnu obljetnicu.

KUD Rečica nastavlja s obilježavanjem vrijednog jubileja, stote obljetnice postojanja društva. 

Kako nam javljaju, na drugu Vazmenu nedjelju, svetom misom u Župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja za sve pokojne članove KUD-a Rečica, nastavili su obljetnice.

– Ovom prigodom prisjetili smo se i odali počast svim članovima KUD-a koji više nisu s nama, a bez kojih naše društvo ne bi ostvarilo kontinuitet postojanja. Kao što je svaki vez na rečičkoj nošnji jedinstven, tako je i svaki član kroz ples, pjesmu, tamburice utkao dio sebe i svoje osobnosti te ostavio mali, ali neizbrisiv trag i pridonio trajanju društva kroz velikih 100 godina na čemu im današnje generacije od srca zahvaljuju, kažu nam u ime KUD-a predsjednik Josip Perača i Krunoslav Kranjčec.

Svetu misu predvodio je župnik vlč Lovro Zaplatić koji je u svojoj propovijedi između ostalog naglasio da otvorimo svoja srca Gospodinu kako bi ispunjeni njegovom ljubavlju koračali kroz život.

– Također je spomenuo važnost predaje narodnih običaja mladim generacijama kako bi se ova lijepa stogodišnja priča nastavila pisati i dalje. Prema riječima predsjednika društva , ovo je samo još jedna od niza aktivnosti kojima će KUD Rečica obilježiti ovu važnu obljetnicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest