PRUGA KARLOVAC - ZAGREB

Intenzivirali se radovi na izgradnji drugog kolosijeka! Na Orlovcu čekaju da se posuši tlo, najavljeno ponovno zatvaranje željezničkog prometa

HŽ Infrastruktura

Zbog ovih radova na rekonstrukciji, pruga Zagreb GK – Rijeka bit će zatvorena za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 19. do 30. lipnja

Iz HŽ Infrastrukture izvijestili su o aktualnim radovima u sklopu projekta rekonstrukcije postojećeg i dogradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac.  Tako poručuju kako su krajem prošlog mjeseca ugrađivali provizoriji na podvožnjaku Lazina i podvožnjaku Ribnjak.

– Zaštita građevne jame na podvožnjaku Lazina izvodi se pomoću talpi koje su se zabijale prije postavljanja provizorija u zoni neposredno ispod provizorija i u pružnom pojasu, a na podvožnjaku Ribnjak pomoću pilotne stijene, izvedbom pilota u pružnom pojasu. Na tim mjestima radovi se nastavljaju na zaštiti građevne jame. Osim toga izvode se zemljani radovi izvan pružnog pojasa te iskop materijala ispod provizorija, poručuju iz HŽ-a.

FOTO: HŽ Infrastruktura

Također, trenutno se izvode radovi i na nadvožnjaku Pavučnjak. Radi se na izvedbi nasipa rampi budućeg nadvožnjaka te probno pilotiranje za potrebe temeljenja objekta.

Dodaju kako će se na nerazvrstanoj cesti Orlovac – Ilovac intenzivni zemljani radovi nastaviti kad se posuši tlo nakon visokih voda i poplava na području Karlovca, dok je na nadvožnjaku Cvetković u blizini kolodvora Jastrebarsko izvršena regulacija vodotoka Reka te se odrađuju zemljani radovi.

FOTO: HŽ Infrastruktura

Zbog ovih radova na rekonstrukciji, pruga Zagreb GK – Rijeka bit će zatvorena za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 19. do 30. lipnja, osim u subotu i nedjelju, i to u periodu od 8 do 14 sati.

– U tome razdoblju putnike će na relaciji Karlovac – Jastrebarsko i obratno umjesto vlakova prevoziti autobusi. Zbog posebne regulacije prometa očekuju se kašnjenja, napominju u HŽ-u. 
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest