GRADSKO VIJEĆE

“Ulica skela” postala “ulica ruševina”! Što će se i kad dalje rušiti i tko će kuće obnavljati? Mandić: Rušit će se kuća u Križanićevoj i kuća Dragojle Jarnević

Zgrada za uklanjanje ima još, a Mandić je najavio i rušenje jedne u privatnom vlasništvu u Križanićevoj ulici.

Ulica skela kod banijanskog mosta je pod bagerima postala “ulica ruševina”, a nakon što je Državni inspektorat naložio da se po hitnom postupku uklone ruševne i po građane opasne zgrade. 

Ovo je tema koja itekako zanima Karlovčane jer i u drugim dijelovima grada ima zgrada koje su u sličnom stanju, prekrivaju ih skele, pa se postavlja i pitanje koliko to košta i plaćaju li građani nemar privatnih vlasnika za vlastitu imovinu. 

Ova je tema došla i na sjednicu Gradskog vijeća a potencirala ju je šefica karlovačkog SDP-a Dragica Malović. Ona je, naime, gradonačelnika Damira Mandića pitala što će Grad učiniti s preostalim zgradama za koje se plaća najam skela. 

Mandić je rekao su uklanjanja ruševnih zgrada počela, ali i da su svi iznosi koji su plaćeni po pitanju skela, podmireni iz Fonda solidarnosti.

– Nisu ništa koštale gradski proračun. Čije su skele, bio je javni poziv i po njemu su dodijeljeni poslovi. Nijedna zgrada od tih nije u vlasništvu Grada Karlovca, ili su privatne ili državne, a sve je odrađeno radi sigurnosti prolaznika. Referirat će se na privatne vlasnike, jer niti nakon dvije godine nemamo korak s njihove strane što i kako, a veliki su iznosi, rekao je Mandić.

Zgrada za uklanjanje ima još, a Mandić je najavio i rušenje jedne u privatnom vlasništvu u Križanićevoj ulici. 

– Nastojimo biti realni, s jedne strane gdje je privatno vlasništvo i svjesni smo da vlasnici nemaju ta sredstva, ali i da skele ne mogu vječno biti tamo. Zgrade su i pod zaštitom i zbog toga su zahtjevne. Očekujem u rujnu i povratne informacije od Državnog inspektorata, kaže još gradonačelnik.

Malović je dodala da se zgrade ruše na temelju odluke Državnog inspektorata i to se financira iz državnog proračuna. Zanima je zašto još zgrada nije ušlo u to, kakve imaju markice, jesu li crvene, kao i hoće li se rušiti i kuća Dragojle Jarnević.

Od gradonačelnika smo doznali da je Dragojlina kuća u rješenju za rušenje. 

– Privatni vlasnici nemaju te novce i treba naći srednji put, bez toga će dosta toga otići, a izgubit ćemo vrijeme, zaključio je još Mandić. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest