LAŽNE E-MAIL I SMS PORUKE

Banke na udaru “phishing” kampanje! Građanima stigla važna obavijest iz Karlovačke banke: Ne otvarajte link niti ne upisujte svoje osobne podatke

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Molimo da ni u kojem slučaju ne dajete svoje osobne podatke i ostale osjetljive podatke poput pina, serijskog broja tokena, jednokratnih zaporki, brojeva kartica, poručuju iz Karlovačke banke

Već neko vrijeme aktivne su “phishing” kampanje koje ciljaju klijente hrvatskih banaka radi ostvarivanja financijske koristi i krađe podataka.

Naime, banke bilježe povećani broj zlonamjernih pokušaja prijevara svojih klijenata u kojima kriminalci nastoje putem elektroničke pošte i drugih kanala komunikacije vjerodostojno imitirati banke. 

Svoje klijente o tome je danas obavijestila i Karlovačka banka. Upozoravaju koristnike da ne otvaraju poveznice u sumnjivim porukama. 

– Molimo da ni u kojem slučaju ne dajete svoje osobne podatke i ostale osjetljive podatke poput pina, serijskog broja tokena, jednokratnih zaporki, brojeva kartica, poručuju iz Karlovačke banke. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest