MOLE ZA RAZUMIJEVANJE

Slučaj trpanja otpada u jedan kamion mogao bi se ponoviti? Iz Čistoće uvjeravaju kako njihovo vozilo zbog radova često ne može doći do kontejnera

foto čitatelj KAportala

Iz Čistoće napominju kako u situacijama kad kamion ne može prići spremnicima na dan odvoza, odvoz će biti izvršen čim se stvore uvjeti za dolazak kamiona do lokacije na kojoj su spremnici te molimo građane za razumijevanje

Današnja fotografija na koji se vidi kako djelatnici Čistoće otpad svih kontejnera trpaju u isti kamion, ulio je nepovjerenje u sustav gospodarenja otpadom na području grada. 

No, uvjeravaju nas iz gradske tvrtke, razloga za to nema. Kao što je već direktor Vlatko Ivka već pojasnio u razgovoru za KAportal, radovi u djelovima grada ponekad utječu na odvoz otpada jer komunalno vozilo nije u mogućnosti prići mjestu na kojem su spremnici.

Pojašnjavaju još jednom kako je takav slučaj bio je i u Ulici Vladimira Nazora iz koje su pristigle pritužbe kako su u jedan kamion pražnjeni i plavi i žuti spremnici te spremnik za miješani komunalni otpad. Kako zbog radova na toj lokaciji nije bilo odvoza, dodaju kako je razumljivo, da su građani u međuvremenu odlagali otpad u spremnike koji su im bili na raspolaganju. 

– Prije pražnjenja spremnika, naši djelatnici su uočili kako se u spremnicima nalazi pomiješani otpad (fotografija u privitku), odnosno, nije odvojen zbog gore navedenog razloga. U dogovoru s poslovođom kojeg su djelatnici upoznali sa stanjem, svi su spremnici u kojima je bio pomiješani otpad ispražnjeni u jedan kamion te odmah nakon toga, ostali spremnici s otpadnom plastikom ispražnjeni su u kamion za odvoz plastike.

Iz Čistoće napominju kako u situacijama kad kamion ne može prići spremnicima na dan odvoza, odvoz će biti izvršen čim se stvore uvjeti za dolazak kamiona do lokacije na kojoj su spremnici te mole građane za razumijevanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest