U sedam karlovačkih restorana sve do kraja kolovoza moguće je
kušati i pivska jela. Ponegdje će, vjerujemo, neka jela ostati i
u stalnom jelovniku, pokažu li gosti interes i zadovoljstvo
istima, no želite li biti sigurni kako ćete kušati ono što vas
zanima nije naodmet ipak malo požuriti i obaviti to već u
kolovozu.
Krenemo li abecednim redom, evo što možete kušati i gdje:
Konoba Kostanjac, i inače poznata po svojim
ukusnim burgerima, nudi “Burger 1579”, koji sadrži pivski
umak te šampinjone i kapulu kuhane u craft pivu.
Restoran Kvaka nudi dva pivska jela svojim
gostima – žablje krake u pivskom tijestu te file smuđa mariniran
u crnom pivu te pohan u panko mrvicama.
U restoranu Lana Korana možete do kraja kolovoza
isprobati pohane bukovače u pivskom tijestu, svinjski kotlet u
crnom pivu te marinirani ramsteak u košuljici od papra (sadrži
svijetlo pivo).
Sladokusci će svakako uživati i u Lovačkom rogu,
gdje si mogu iskombinirati cijeli meni – tamo se nudi smuđ u
pivskom tijestu s krumpirom i blitvom, teleći steak u umaku od
svijetlog piva i kroketi, divljač u tamnom pivu i višnjama s
njokima i kao desert štrudla s jabukom i pivom na vanilin
pjenici.
Pivsko tijesto adut je restorana M90 koji u
svakodnevnoj ponudi do kraja mjeseca ima smuđa u pivskom tijestu
i kozice u pivskom tijestu, a nude i pohanu grdobinu u pivskom
tijestu, ali uz napomenu da ova ponuda ovisi o ulovu grdobine. U
ovom restoranu čeka vas i piletina sa šurlicama u umaku od piva.
U restoranu Pod starimi krovovi također si
možete iskombinirati glavno jelo, desert pa i piće – nude smuđa u
pivskom tijestu, za desert palačinske s višnjama u pivskom šatou,
a za piće koktel “Karlovac by Night” s tamnim pivom.
Napokon, restoran Tempo već ima u ponudi tortu
od piva, a od 23. kolovoza nude i širok pivski menu iz kojeg
možete izabrati pivski burger (odležan u pivu), juhu od vrganja i
piva, ramsteak u slatko-gorkom umaku od piva i ploške domaćeg
krumpira, rebarca u tamnom pivu s prilogom, buncek s domaćim
krumpirom i zeljem te pivske kobasice s dinstanim zeljem i
krumpirom, kao i pivsku platu za dvije osobe.