NESREĆA NA GRADILIŠTU

Kirurg o radniku ozlijeđenom u eksploziji: “Opečeni su mu glava, prsa, ruke i noge”, završen policijski očevid FOTO, VIDEO

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ozlijeđen je 28-godišnjak koji je radio na obnovi vrelovoda

Centar Karlovca potresla je snažna eksplozija u kojoj je ozlijeđen 28-godišnji radnik te su ga prevezli u Opću bolnicu Karlovac.

Do nesreće na Korzu došlo je tijekom radova na obnovi vrelovoda, gdje je u jednom trenutku došlo do eksplozije, a onda se na gradilištu razbuktao požar.

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Vrlo brzo stigli su vatrogasci koji su u nekoliko minuta sanirali mjesto nesreće.

Mladi radnik se u trenutku eksplozije nalazio u iskopanom rovu, a pročelnik kirurgije karlovačke bolnice dr. Darko Delač otkrio je u kakvom je stanju opečeni radnik.

“Pacijent je zadobio opekline dominantno po glavi te po prsištu trbuhu, gornjim i donjim ekstremitetima. Riječ je o površini od 25 do 35 posto (opečene op.a) tjelesne površine. Radi se o, takozvanom, 2B stadiju opeklina”, rekao je dr. Delač za RTL Danas.

Prve informacije iz PU karlovačke

Karlovačka policija zaprimila je dojavu o eksploziji na gradilištu oko 12,35 sati. Na mjesto događaja je uz policiju i hitnu pomoć izašla i Javna vatrogasna postrojba koja je ugasila požar i zaustavila protok plina kroz cijevi plinovoda.

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Očevidom je utvrđeno da je 28-godišnjak u iskopnom gradilištu vrelovoda izvodio radove odnosno prilikom zavarivanja instalacija na vrelovodu zapalio se plin koji je istjecao iz oštećene cijevi plinovoda. Uslijed navedenoga, došlo je do obilatog gorenja plina koji je istjecao pod pritiskom u visini plamena od oko sedam metara. Tom prilikom ostali radnici nisu ozlijeđeni, ali je nastala materijalna šteta na okolnim objektima i automobilima. O navedenom događaju obavješten je Državni inspektorat u Karlovcu, izvijestili su iz PU karlovačke. 

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka ovog događaja te izvješćivanje nadležnog državnog odvjetništva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest