VJEŠTI KONOBARI

Lirijana Jakšić i Hrvoje Babić iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac treći na 1. Junior Sommelier Cupu u Puli

Učenici trećeg razreda Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac
(smjer konobara) Lirijana Jakšić i Hrvoje Babić osvojili su
odlično 3. mjesto, odnosno brončanu medalju na 1. Junior
sommelier cupu u Puli. Riječ je o ekipnom natjecanju učenika
srednjih škola zanimanja konobar i turističko hotelijerski
komercijalist, održanom u organizaciji Škole za
turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, jednog od šest
Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru Turizma i
ugostiteljstva.

Na natjecanju je, pod vodstvom svojih mentora, nastupilo sedam
timova turističko-ugostiteljskih škola iz Splita, Rovinja,
Opatije, Osijeka, Zagreba, Karlovca i domaćina Pule. Samo
natjecanje bilo je vrlo zahtjevno i odvijalo se kroz šest modula:

Modul 1: Otvaranje bijelog vina i rastakanje u 6 čaša
podjednako
Modul 2: Dekantiranje crvenog vina i rastakanje iz dekantera u 5
čaša podjednako
Modul 3: Otvaranje pjenušavog vina i rastakanje u 8 čaša
podjednako
Modul 4: Priprema Spritza.
Modul 5: Opisivanja i preporuka vina
Modul 6: Tajni zadatak – izazov.

Oba člana ekipe natjecala su se u svih šest modula, na kraju su
bodovi zbrajani, a pobjednik je par s najviše bodova. Učenike
TUŠ-a koji su osvojili broncu je pripremala i na natjecanju
pratila mentorica Zdenka Tomljanović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest