Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s brojnim
karlovačkim restoranima i ove jeseni provodi promotivnu kampanju
na temu jela s gljivama.
Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih, zahvaljujući
uzgoju i konzerviranju, možemo koristiti cijele godine ipak su
najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko
područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji
vrganj. Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim
jelima. Od njih se mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna
predjela, prilozi, glavna jela i još puno toga.
Deset karlovačkih restorana pripremilo je raznovrsna jela na temu
gljiva: Lovački rog, Korana Srakovčić, M90, Tempo, Palma i
Kristal, Kalvarija, Kostanjac, Kvaka, Kastel i Lana
Korana, a što sve nude možete pronaći na OVOM LINKU.