ŠESTAR - ZAOKRUŽI IZVRSNOST

Predstavljena upisna kampanja Karlovačke županije: Ne želimo da završite na popisu Zavoda za zapošljavanje jer posla ima

Karlovačka županija

Prvo veliko događanje u sklopu kampanje je već danas – veliki roditeljski sastanak u Osnovnoj školi na Turnju, s početkom u 17 sati. Šestar bi do lipnja trebao doći do svakog učenika osmog razreda.

Karlovačka županija ove školske godine pokreće široku upisnu kampanju, koja počinje sutra i trajat će do upisa u srednje škole. Naziv i vizualni identitet predstavila je, na konferenciji za novinare održanoj u Nikola Tesla Experience Centru, županica Martina Furdek Hajdin.

– Naziv naše kampanje je  – Šestar, zaokruži izvrsnost. Objedinjavamo puno aktivnosti koje smo i proteklih godina radili, ali sada idemo snažnije i glasnije. Želimo doprijeti do svake obitelji čije dijete završava osmi razred, želimo da svatko odabere ono zvanje koje će ga usmjeriti ili na rad, ili na daljnje školovanje. Ono što ne želimo je da bude ime i prezime na popisu na Zavodu za zapošljavanje, jer posla ima, poručila je županica.

Vizualni identitet kampanje osmislili su budući grafički dizajneri, učenici trećeg razreda Srednje škole Duga Resa. Između više odličnih rješenja, odabrani su radovi autora Magdalene Davidović i Noe Majetića.

– Bilo nam ja jako zabavno sudjelovati u ovom projektu. Hvala Karlovačkoj županiji što nam je dala priliku, zahvaljujem i našoj školi, profesorima i kolegama, rekla je Magdalena Davidović.

U sklopu kampanje, idućih tjedana i mjeseci bit će održano niz aktivnosti, radionica, roditeljskih sastanaka i sajmova. U Šestar je uključeno oko 1700 sudionika, od škola do Zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore te Hrvatske obrtničke komore.

Karlovačka županija

Pročelnica Upravnog odjela za školstvo Marija Šćulac istaknula je kako je u fokusu kampanje –  izvrsnost, jer želimo izvrsne zidare i pekare ali i izvrsne liječnike i inžinjere.  

– U krugu izvrsnosti su i stipendije koje Karlovačka županija daje učenicima i studentima. Sada mogu najaviti da će iduće godine doći do povećanja stipendija, rekla je pročelnica Šćulac.

U kampanji aktivno sudjeluje i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Nezaposlenost je rekordno niska, rekao je v.d. predstojnika Područnog ureda u Karlovcu Bruno Vuljanić, ali svaki krivi odabir utječe na tržište rada.

– Postoji nesrazmjer s onim što tržište traži i onim što mi po strukturi obrazovanja imamo u bazenu nezaposlenih. Jedan od ciljeva ovakvih kampanja je i smanjiti broj “krivih” odabira, a sve u korist budućih radnika, rekao je Vuljanić.

U ime Savjeta mladih Karlovačke županije, kampanju je pohvalio predsjednik Karlo Kučan.

– Mislim da se mladi ne trebaju bojati, na ovaj način će će dobiti prave informacije i znati odabrati, rekao je Karlo Kučan.

Prvo veliko događanje u sklopu kampanje je već danas – veliki roditeljski sastanak u Osnovnoj školi na Turnju, s početkom u 17 sati. Šestar bi do lipnja trebao doći do svakog učenika osmog razreda.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest