FESTIVAL MAGLE

Matej Mihalić autor je najbolje fotografije na temu magle – izložba u Aquatici moći će se razgledati do 15. siječnja

Izložbom najboljih fotografija, odabirom najboljih te predavanjem o magli, završen je 1. Festival magle, koji je organizirao Paviljon Katzler, a potpomogli Turistička zajednica grada Karlovca, Kino Edison, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac (meteorološki tehničari), Bastion – udruga lokalnih vodiča Karlovačke županije, Zorin dom, Kafotka – udruga fotografa te Fotografika – obrt za fotografiju i dizajn.

Festival se odvijao kroz nekoliko foto šetnji maglovitim Karlovcem, a 15 najboljih fotografija karlovačke magle predstavljeno je na izložbi u Aquatici, koju će svi zainteresirani moći razgledati do 15. siječnja 2024. godine. Dakako, proglašeni su i najbolji, a prvu nagradu osvojio je Matej Mihalić za fotografiju “U nizu”.

Drugo mjesto osvojila je zagrebačka autorica Janett Vučeta (“Karas”), a treće Karlovčanin Ratomir Draganjac (“Zvonici”).

Na izložbi se mogu vidjeti i fotografije još 12 autora, a to su Matija Ladika, Pavle Kocanjer, Antonela Zvonković, Ana Vine, Božidar Crnec, Branimir Maletić, Igor Čepurkovski, Josip Vuković, Ksenija Bočić, Mirna Vidić, Nataša Jakić i Tomislav Derda.

Na svečanom otvaranju izložbe i ujedno zatvaranju 1. Festivala magle, učenici smjera meteoroloških tehničara Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac održali su i zanimljivo predavanje o, naravno – magli.

>> Izložba najboljih fotografija magle (foto: Antonela Zvonković)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest