ANKETA KAPORTALA

Ušli smo u superizbornu godinu, stranke i u Karlovcu i Karlovačkoj županiji sve aktivnije! Da su danas izbori, kome bi dali povjerenje?

Na početku superizborne godine u našoj anketi vas pitamo kojoj bi političkoj opciji, da su danas izbori, dali povjerenje.

Ušli smo u superizbornu godinu u kojoj nas očekuju čak tri odlaska na birališta. Prvi izbori koji nas očekuju su izbori za Europski parlament, koji će se održati 6. – 9. lipnja 2024. To su jedini kojima se već zna datum, a oni se u isto vrijeme održavaju i u drugim zemljama članicama Europske unije.

U periodu od kraja kolovoza do sredine rujna izaći ćemo na parlamentarne izbore u kojima ćemo birati zastupnike Hrvatskog sabora, pa onda i sukladno rezultatima izbora dobiti izvršnu vlast s novim mandatom Vlade RH.

Krajem 2024. godine građani će i treći put na birališta, i to na predsjedničkim izborima. Očekuje se da će prvi krug biti održan krajem prosinca 2024. Bude li pak drugog kruga, on će se održati početkom 2025. godine, kad i aktualnom predsjedniku ističe petogodišnji mandat. 

U 2025. godini ističe mandat lokalnim i regionalnim dužnosnicima – županima, gradonačelnicima i načelnicima, kao i predstavnicima zastupničkih tijela – gradskih i općinskih vijeća i županijskih skupština. Tako ćemo u proljeće te iduće godine ponovo na izbore. Imena koja bi u Karlovcu i Karlovačkoj županiji  mogla biti u konkurenciji za dužnosničke pozicije se naziru, no još je dakako prerano govoriti o samim kandidatima. 

Na početku superizborne godine u našoj anketi vas pitamo kojoj bi političkoj opciji, da su danas izbori, dali povjerenje. 

Da su danas izbori kojoj bi političkoj opciji dali povjerenje?

 
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest