NOVI - STARI ČLANOVI

Novi saziv Skupštine HGK! Županijska komora zastupljena je s predstavnicima triju trgovačkih društava iz Karlovca

HGK

Izborom Gospodarskog vijeća ŽK Karlovac krajem prošlog mjeseca, u ovoj ulozi kontinuitet su nastavili Marija Janžetić (AB gradnja d.o.o.), Igor Miljak (PPK d.d.) i Željko Pavlin (HS Produkt d.o.o)

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine HGK istaknuo je da je pred nama dinamična godinu koju će uz promjenjive gospodarske prilike na međunarodnom planu pratiti i izazovi na domaćem tržištu, zbog tri izborna ciklusa. 

– Vjerujemo da će Vlada u predizbornom razdoblju nastaviti sa započetim aktivnostima i projektima koji su ključni za gospodarstvo, istaknuo je Burilović.

U HGK-u procjenjuju kako će na gospodarskom planu ovu godinu obilježiti daljnje smanjenje inflacije unatoč solidnoj domaćoj potražnji koju potiče rast plaća, ali i da možemo očekivati stabilnu zaposlenost i pritiske na troškovnoj strani bilanci, ponajviše zbog većih izdataka za plaće i energente, no i makroekonomskih kretanja na ključnim europskim tržištima.

FOTO: HGK

– Osim pažljivog planiranja investicija i plasmana roba, naše gospodarstvenike i dalje će zabrinjavati nedostatak radne snage, kao i potreba prilagodbe na zelenu tranziciju. Svi ti izazovi u našem su fokusu, rekao je Burilović te dodao kako HGK prati potrebe tržišta i svih svojih članica, pa tako uskoro počinje i AI akademija HGK, ciklusi edukacija za primjenu umjetne inteligencije u poslovanju, a HGK će biti aktivan i na temama privlačenja i integracije stranih radnika u Hrvatskoj.

U ovom sazivu Skupština Hrvatske gospodarske komore ima 93 člana, od toga je 78 iz županijskih komora, a 15 iz Udruženja/Zajednica HGK. Županijska komora Karlovac u Skupštini HGK zastupljena je s predstavnicima triju trgovačkih društava. Izborom Gospodarskog vijeća ŽK Karlovac krajem prošlog mjeseca, u ovoj ulozi kontinuitet su nastavili Marija Janžetić (AB gradnja d.o.o.), Igor Miljak (PPK d.d.) i Željko Pavlin (HS Produkt d.o.o).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest