PRAZNIK

Slavimo Dan državnosti Republike Hrvatske! Na Vunskom polju središnja karlovačka proslava uz bogat program, besplatan grah i nastup Ivana Zaka

foto ilustracija - arhiva KAportala

Cijeloga dana je besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata na Turnju

Danas slavimo Dan državnosti Republike Hrvatske, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabrana višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom hrvatske povijesti.

Zanimljivo, ove se godine Dan državnosti poklopio s blagdanom Tijelova koji je u RH također neradni dan.

Slavit će se diljem zemlje a tako i Karlovačke županije. Na Vunskom polju će se danas  u organizaciji Županije, Grada Karlovca i braniteljskih udruga održati središnja karlovačka proslava Dana državnosti, Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Sadržaj obuhvaća sportske aktivnosti pripadnika braniteljske zajednice, pokazne vježbe policije, Hrvatske gorske službe spašavanja, vatrogasaca i Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije te program kulturno-umjetničkih društava. U 14 sati je podjela graha za građanstvo, a navečer nastupa Ivan Zak.

Cijeloga dana je besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata na Turnju.

– Možemo biti ponosni na sve ono što smo postigli, a ovaj dan je i prilika da djeca i mladi nauče više o tome – poručuje županica Martina Furdek Hajdin.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest