Blagdan svetog Antuna

Općine Lasinja i Generalski Stol proslavile Dan Općine – jedni otvorili prošireni vrtić, drugima je upravo to glavni cilj

Županija karlovačka

Obje općine očekuje i izgradnja školske sportske dvorane.

U četvrtak su na blagdan svetog Antuna Padovanskog i Dana Općine Lasinja otvoreni dodatni kapacitet Dječjeg vrtića “Bambi” te dječje igralište, a načelnik Marijo Perčić je istaknuo da će sada svako dijete imati mjesto u vrtiću kako bi Lasinja bila ugodnije mjesto za življenje.

– Demografsku obnovu čine i ulaganja u infrastrukturu i otvaranje radnih mjesta, a to činimo otvaranjem malih obrta. Nezaposlenost je u Lasinji manja od 1 posto. Plan Općine je da se svojim projektima pozicioniramo na turističkoj karti Karlovačke županije i Hrvatske, da općina postane biser kontinentalne županije – poručio je Perčić i pozvao na četverodnevni Lafest koji traje do nedjelje.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Lasinja Matija Prigorac je zahvalio Županiji karlovačkoj županiji i Vladi Republike Hrvatske na potpori projektima i razvoju mjesta, a dožupanica i izaslanica premijera Vesna Hajsan-Dolinar je načelniku predala suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za izgradnju školske sportske dvorane uz Osnovnu školu “Antun Klasnic”.

– Vama razvoj ide dobro i brzo. Prve dvije suglasnosti za izgradnju školske sportske dvorane, nakon provedenog javnog poziva, izdane su upravo za Lasinju i za Generalski Stol. Kada su interesi zajednički, možemo puno učiniti za naše građane – poručila je V. Hajsan-Dolinar.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Nada Murganić je pohvalila općinsko vodstvo.

– Nema ništa ljepše od pogleda na ove mališane. Čestitam dan Općine i želim puno osobnog napretka i daljnji razvoj ove prekrasne zajednice – navela je N. Murganić.

Javna priznanja pripala su su učenicima i nastavnici OŠ “Antun Klasinc” Mirjani Smolković zbog uspjeha na državnoj vjeronaučnoj olimpijadi.

Općina Generalski Stol također slavi svoj dan na blagdan svetog Antuna i u četvrtak je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Generalskog Stola kada je predsjednik tog predstavničkog tijela Damir Kolić uručio plakete članovima prvog saziva iz 1993. godine, a uime nagrađenih se zahvalio prvi načelnik Ante Jozo Ramić.

Sadašnji Alen Halar je naglasio da “veseli činjenica da su smještajni kapaciteti u vrtiću postali premali, što znači da se značajno popravlja demografska slika”.

– Sve je spremno za dogradnju vrtića, a puno toga se još radi i planovi su veliki – rekao je Halar.

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin je načelniku predala istu suglasnost koju je njezina zamjenica predala načelniku Lasinje. Na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja Županija je prijavila izgradnju sedam dvorana.

– Sinergija Vlade, Županije i Općine pokazala se kao odlična kombinacija i zato s optimizmom gledam na ono što nas čeka. Generalski Stol ima ogroman potencijal, a zajedno ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način – poručila je županica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest