UREĐENJE

Građani u anketi većinom zadovoljni izgledom popločavanja u dijelu Radićeve – uskoro rasprava o izgledu terasa u središnjoj gradskoj ulici

U razgovore o uređenju terasa i mobilijara bit će uključeni i ugostitelji te konzervatori.

Radovi u staroj karlovačkoj jezgri ipak su još poprilično daleko od dovršetka, no ponešto se ipak i kreće, pogotovo u Radićevoj ulici, čiji je dio već krenuo u popločavanje, za početak onaj “vanjski”, no nadamo se da će i uži dio ulice, ono na što prvo mislimo kada spomenemo Radićevu, uskoro doći na red. 

Građani su, pokazala je naša anketa, ipak većinom zadovoljni izgledom popločavanja, iako, dakako, ima i onih koji drugačije misle, no rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo oko 500 građana (ovog puta nismo primijetili “pumpanje” glasova za bilo koju opciju i “priljev” glasova bio je otprilike isti cijelo vrijeme za svaku opciju) pokazuju da je gotovo dvije trećine vrlo zadovoljno odabranim rješenjem. Još oko četvrtinu je također zadovoljno, no smatra da je možda bilo i još boljih rješenja, dok je nešto više od 10% onih kojima se odabrano rješenje ne sviđa. 

Dakako, popločavanje je samo dio budućeg uređenja ulice. U komentarima je bilo nekoliko kritika na račun izostanka zelenila, no dok svakako treba porazmisliti o dodatnom “ukrašavanju” ulice u što apsolutno kao mogućnost ubrajamo i pokoji cvjetnjak ili ukrasni grm, treba biti i iskren i reći da je riječ o uskom uličnom prostoru između golemih zelenih površina tako da je reći da između Korza i Borova “nema zelenila” pomalo i smiješno.

Dakako, uređenja će još biti, a dio se odnosi i na budući izgled terasa i mobilijara ugostiteljskih objekata, što je također element koji se ne smije zanemariti i prepustiti potpunom “kaosu”, već se ova prilika može iskoristiti i da se tu dođe do povoljnog i atraktivnog rješenja koje će dodatno uljepšati ovaj dio grada. Jasno, u suradnji sa samim ugostiteljima, što Grad, kako su nam odgovorili na naš upit, i planira napraviti.

– Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu je naručio izradu Elaborata za uređenje parternih površina na području stare jezgre Zvijezde. Ovaj tjedan se očekuje prijedlog tehničkog rješenja Elaborata, nakon čega će biti održan sastanak s ugostiteljima na tu temu, a potom izrađen Elaborat. Cilj nam je da izgledom terasa i mobilijara budu zadovoljni svi u Karlovcu, zbog čega su u pripremu najoptimalnijeg rješenja, uz nadležne gradske odjele, uključeni konzervatori i ugostitelji, poručili su iz Grada. 

Za nadati se da će biti pronađen zajednički jezik i da ćemo uskoro vidjeti i prve rezultate, barem što se tiče ugostiteljskih objekata koji se nalaze u Radićevoj ili uz nju u ovom dijelu u kojem je krenulo popločavanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest