svjetski "pokret"

The Most Wuthering Heights Day Ever!? Ne znamo ni mi, al upravo je održan u Karlovcu i izgledao je cool!

Godinama sam planirala u svojoj glavi kako ću to organizirati, a ove godine doselila sam se u Karlovac, moj rodni grad...kaže organizatorica Sanja Radić

Znate li što je “The Most Wuthering Heights Day Ever”? Radi se o događaju koji se održava na lokacijama diljem svijeta na kojemu sudionici rekreiraju glazbeni video za pjesmu glazbenice Kate Bush iz 1978. “Wuthering Heights”. Dame u crvenom plešu na travi.

U Hrvatskoj, koliko je poznato, još nije održan – sve do jučerašnjeg dana, i to u Karlovcu, i po uzoru na svjetski TMWHDE, koji je prvi izveden 2013. godine u Brightonu (UK).

– Jako sam ponosna na sve “Kate” koje su pomogle da se održi prvi, kako ja kažem, “pilot”, jer je sve krenulo prije cca dva tjedna. Nismo imale puno vremena za probe, ali smo se trudile iz petnih žila i uvježbavale koreografiju uz razne tutorijale. U zadnji tren angažirala sam tonce i snimatelje Hansa, Lipu i Blujku – kaže organizatorica Sanja Radić

Ideja da organizira TMWHDE u Hrvatskoj joj je pala 2020. godine, kada je, kaže, u dogovoru s Mariom Kovačem i Ivanom Krizmanić pokušala organizirati isto u Maksimiru u Zagrebu.

– Sve je zapelo i nije se održalo zbog tadašnjeg drugog vala “korone”. Godinama sam planirala u svojoj glavi kako ću to organizirati, a ove godine doselila sam se u Karlovac (moj rodni grad), prepun prekrasnih zelenih površina koje su me inspirirale da se pokrenem i okupim divne žene koje će “zacrveniti” zelenu površinu. TMWHDE se održava svake godine u srpnju, u čast rođendana Kate Bush (30.7.), ne nužno na taj datum, to znači da Kate Bush slavi rođendan cijeli mjesec sirom svijeta. Eto ovaj je proslavila malo ranije u Karlovcu! – dodaje Sanja, najavljujući na godinu događaj s puno više sudionica.

>> “The Most Wuthering Heights Day Ever” na promenadi – 22. srpnja 2024.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest