VESELO U ŠANCU!

Šanac u ritmu Rim Tim Tagi Dima! Najjači glazbeni dan na Promenadi okupio tisuće veselih Karlovčana, ali i Zagrepčana, Riječana, Slovenaca FOTO, VIDEO…

Kada je glazbeni program u pitanju večeras nam slijedi istarsko-kvarnersko-splitska kombinacija

Mogu se neki čuditi koliko hoće, no Baby Lasanga u ovom je trenutku zvijezda kakvih u Hrvatskoj dugo nije bilo. Djeca, tinejdžeri, mladi, oni na pragu srednjih godina, stariji… svi oni okupili su se na praktički svakom kvadratnom metru Promenade uz kratak, ali eksplozivan koncert dečka koji je svojim Eurosong uspjehom imao zaista meteorski uzlet u visine. Dakako, izlizane su priče o “dvije pjesme”, Marko Purišić ozbiljno radi na svom autorskom materijalu, uostalom za manje od dva tjedna čekaju ga tri rasprodana cjelovečernja koncerta na Šalati. Pozitivna atmosfera i odlično raspoloženje posjetitelja koji nisu došli samo iz Karlovca već i iz Zagreba (“krcat” pivski vlak, ali i brojni automobili), Rijeke pa, sudeći po registracijama u središtu grada, i iz Slovenije, pokazuju da je riječ o novoj velikoj zvijezdi hrvatske glazbene scene, a hoće li to potrajati ili ne pokazat će vrijeme – trenutno je tako, a uzevši u obzir brojku, ali i raznolikost posjetitelja, sasvim zasluženo.

Najjači glazbeni dan na Promenadi otvorio je, pak, jedan od, može se slobodno reći, najboljih karlovačkih rock bendova svih vremena. EoT je nadišao tradicionalnu samozatajnost karlovačke rock scene i postao prepoznatljivo ime u Hrvatskoj, sada i s novim dobrim albumom i novim jakim koncertima pred sobom. Šteta je da je morao već u 18 sati po paklenoj vrućini na pozornicu, iako su oni koji slijede (Peki i Baks) objektivno ipak u ovom trenutku veće zvijezde s nedavno rasprodanim Domom sportova, no na račun “domaćinstva” mogao im se učiniti ustupak, tim više što su sviranjem u Manntri vezani uz Baby Lasagnu kojem će, uostalom, i gostovati na jednom od koncerata na Šalati. Dokazujući i time svoju profesionalnost odlično su odradili svoj set pa zasluženo i privukli pažnju posjetitelja.

Video nastupa Baby Lasagne pogledajte OVDJE…

Peki i Baks zagrijali su, pak, dobro one najmlađe (nešto manje one starije) za sve što je uslijedilo uz Baby Lasagnu, a za kraj su ostale legende hrvatske scene, Prljavo kazalište koje je danas nešto kao hodajući evergreen ili juke-box, malo tko išta više očekuje od njih, malo tko će si kod kuće pustiti neki album od Prljavaca, ali na koncertima uvijek vlada odlična atmosfera uz pjesme koje svi znamo i mnoge od njih volimo. Mora se reći i da sasvim pošteno odrađuju koncerte, premda je u izuzetno sparnoj karlovačkoj večeri to možda bilo malo i opasno jer slike Bodaleca i Houre na velikom ekranu uz kraj koncerta podsjećale su na njihov veliki hit, ali sada s parafrazom “Zovi mama doktora!”. Tim više – svaka čast.

Kada je glazbeni program u pitanju večeras nam slijedi istarsko-kvarnersko-splitska kombinacija. U 19:30 Alen Vitasović, a u 21 Neno Belan i Fiumens, dok će u Gastro kutku zasvirati Black & White.

>> FOTO GALERIJA Dani piva, 1. 9.2024. Antonela Zvonković
>> FOTO GALERIJA Dani piva, 3. večer – 1. rujan 2024. foto Antonela Zvonković

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest