UKLJUČITE SE!

U izradu kreće Studija zelene infrastrukture u Karlovačkoj županiji! Ovaj dokument snima postojeće stanje, ali i daje mogućnost razvoja, sudjeluju i građani

Ovaj dokument bit će dio stručno analitičkih podloga za izradu prostornih planova nove generacije

Karlovačka županija, odnosno njezin Zavod za prostorno planiranje kreće i izradu “Studiju razvoja zelene infrastrukture u Karlovačkoj županiji”.

Iz Ureda županice Martine Furdek Hajdin pojašnjavaju da je riječ o dokumentu koji će dati analizu postojećeg stanja ali i prijedloge i preporuke za razvoj mreže zelene infrastrukture  na području Karlovačke županije. Također, studija će ponuditi rješenja za borbu protiv rizika od poplava koja se temelje na prirodi (NBS).

– Tijekom izrade studije neophodno je sudjelovanje građana, koji kroz anketu mogu, između ostalog,  dati svoje viđenje o tome u kakvom su stanju parkovi, zelene površine, zeleni koridori, šetnice, biciklističke staze, obale rijeka i druga zelena infrastruktura na njihovom području, navode u Županiji.

Otvorena je online anketa za građane, a možete glasati na ovom linku…

Stručnjaci iz Zavoda, u suradnji s drugim županijskim ustanovama i pravnim osobama nadležnim za upravljanje šumama, vodama i lovnim područjima te vanjskim suradnicima, Studiju bi trebali dovršiti do  30. lipnja iduće godine. 

– Ovaj dokument bit će dio stručno analitičkih podloga za izradu prostornih planova nove generacije u sklopu provedbe Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske, a stvorit će i pretpostavke gradovima i općinama na području Karlovačke županije za apliciranje na nacionalne i europske fondove usmjerene na razvoj i zaštitu okoliša. Dio aktivnosti provodit će se i u suradnji s projektom Prekogranične suradnje Italija – Hrvatska “AcquaGuard”, kažu nam još u Karlovačkoj županiji. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest