AKTUALNO / VIJESTI

Alfredu Freddyju Krupi godišnja nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika, priznanje dobio i u Brazilu

Alfredu Freddyju Krupi godišnja nagrada Hrvatskog društva likovnih
umjetnika, priznanje dobio i u Brazilu

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Na godišnjoj skupštini HDLU-a ove su godine dodijeljena četiri takva priznanja, a još jedno povezano je uz Karlovac. Naime, uz Krupu, zagrebačkog slikara Borisa Pecigoša i bračkog kipara Petra Hranuellija, nagradu je dobila i povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol, koja je izbornica ovogodišnjeg 44. ZILIK-a, koji uskoro (16. siječnja) počinje u Domu za djecu Vladimir Nazor.

Krupa je nagrađen, kako stoji u obrazloženju, zbog "međunarodnih uspjeha i promocije hrvatske likovne umjetnosti i kulture u inozemstvu u 2016. godini". Karlovački je slikar prošle godine zaista imao plodnu izložbenu djelatnost - što samostalno, a što na skupnim izložbama ili kroz odabrane zbirke radova na natječajima, izlagao je u Parizu, New Yorku, Budimpešti, Tirani, Pakistanu, Brazilu, Myanmaru, španjolskoj Ubedi, Beogradu, Valjevu, Sarajevu...a, dakako, i u brojnim hrvatskim gradovima i mjestima - Zagrebu, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Zadru i Benkovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A, ovih dana na Krupinu adresu stigla je i obavijest o lijepom priznanju iz Brazila - tamošnji Institut nastavnika vojnog učiteljstva dodijelio mu je brazilsko državno odlikovanje Medalja Maršala Trompowskog, za doprinos kulturi, obrazovanju i međunarodnim odnosima.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!