AKTUALNO / VIJESTI

Rizične skupine

Opasnosti Covida-19: Alemka Markotić objasnila tko su pacijenti na respiratorima

Opasnosti Covida-19: Alemka Markotić objasnila tko su pacijenti na respiratorima

Imamo četiri osobe srednje do mlađe životne dobi i sve imaju neki komorbiditet i dijelom i pretilost, kazala je dr. Markotić.

Na subotnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević dr. Alemka Markotić je na pitanje o tome boluju li pacijenti na respiratorima od nekih drugih, kroničnih bolesti, kazala da nema uvid u stanje svih bolesnika na respiratorima, jer to svaka klinika vodi posebno.

"U našoj klinici, koliko imam podatke, najmlađa osoba na respiratoru je '74. godište ili nešto starija. Imamo četiri osobe srednje do mlađe životne dobi i sve imaju neki komorbiditet i dijelom i pretilost. Kod većine onih koji su na respiratorima je da imaju neki rizični faktor koji smo više puta spominjali. Zbog toga upozoravamo sve, osobito rizične grupe da se čuvaju kako ne bi završili u tako teškom stanju", upozorila je još jednom dr. Alemka Markotić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dr. Krunoslav Capak je bio upitan o tome je li virulentnost korona virusa opala, pa je rekao da nije odnosno da je sposobnost virusa da se prenosi s osobe na osobu je i dalje jednaka kao što je bila na početku zaraze u Kini.

Što se tiče ljudi koje se pušta na kućno liječenje, rekao je da se radi o manjem broju. "Oni koji imaju blage simptome ili ih nemaju, a imaju uvjete za samoizolaciju, njima savjetujemo da se liječe od kuće, Najveći postotak njih je u gradu Zagrebu", kazao je dr. Capak.

Izdvojeno


Reci što misliš!