AKTUALNO / VIJESTI

PORASTAO BROJ OBOLJELIH

Koronavirusom zaraženo 1,5 godišnje dijete iz Ogulina – zatvorena pedijatrija, u samoizolaciji liječnici i sestre – dijete prebačeno u Zagreb

Koronavirusom zaraženo 1,5 godišnje dijete iz Ogulina – zatvorena pedijatrija, u samoizolaciji liječnici i sestre – dijete prebačeno u Zagreb

Nakon tri dana stagnacije, u Karlovačkoj županiji novi slučaj oboljenja od koronavirusa i to jednoipolgodišnjeg djeteta

Dijete je iz okolice Ogulina, a nakon što je potvrđeno da je zaraženo, s majkom je upućeno u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Pedijatrija u ogulinskoj Bolnici, na kojoj je dijete očito bilo, je zatvorena, a nekoliko njenih zaposlenika u samoizolaciji.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite napominju da su nakon otkrića zaraze poduzete propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti, te se utvrđuju kontakti kojima će biti određena mjera samoizolacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U samoizolaciji zbog navedenog slučaja su 2 liječnika, 6 medicinskih sestara i 1 spremačica iz OB Ogulin. Do daljnjega je zatvoren Odjel pedijatrije u Ogulinu. Iz OB Ogulin upućena je molba roditeljima da svu bolesnu djecu do daljnjega vode u dječju ambulantu Doma zdravlja u Ogulinu od 7-19 sati, a u vrijeme od 19 do 7 na OHBP Opće bolnice Karlovac, poručuju iz Stožera.

Podsjećaju da je s ovim posljednjim slučajem djeteta broj do sad zaraženih osoba u županijii povećan na 25, od kojih je jedna osoba, na žalost, preminula.

Do sada je u županiji 400 osoba testirano na koronavirus, a trenutno se čekaju nalazi za 31.

Propisanu samoizolaciju stanovnici Karlovačke županije i dalje poštuju, pa ni u posljednja 24 sata nije bilo slučajeva kršenja te mjere.

- Stožer CZ Karlovačke županije apelira na sve građane da unatoč proljepšanju vremena ostanu doma i smanje socijalne kontakte na najmanju moguću razinu. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Bit će prilika za druženje, najbitnije je da poštujemo sve propisane sigurnosne mjere kako bi očuvali sebe i svoje najmilije, poručili su iz Stožera.

Izdvojeno


Reci što misliš!