AKTUALNO / VIJESTI

POJAŠNJENJE

Propusnice poljoprivrednicima bez QR koda, ali s OIB-om; veterinarima dovoljna iskaznica komore

Propusnice poljoprivrednicima bez QR koda, ali s OIB-om; veterinarima dovoljna iskaznica komore

Oko propusnica, tko ih može dobiti, na koji način... očito još ima nedoumica, a iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije ovaj put pojašnjavaju one za poljoprivrednike i veterinare

One za poljoprivrednike tako nemaju QR kod, ali imaju OIB onoga kome se propusnica izdaje, dok za veterinare nisu potrebne propusnice, dovoljna je iskaznica Komore.

 

- Pristigla je uputa Ravnateljstva policije prema kojoj e-propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede ne sadrže QR kod, ali Ministarstvo uprave i Ministarstvo poljoprivrede su dogovorili način izdavanja e-propusnica. Propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede sadrže OIB osobe kojoj je propusnica izdana i to je glavni identifikator valjanosti propusnice. Sukladno navedenome valjanost propusnica izdanih od strane Ministarstva poljoprivrede provjerava se očitanjem OIB-a. Također, stigla je dodatna uputa za doktore veterinarske medicine kojima je omogućeno kretanje bez izdavanja e-propusnice, a na temelju članske iskaznice Hrvatske veterinarske komore, pojasnili su iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!