AKTUALNO / VIJESTI

PODRŠKA ZAJEDNICI

Vrijedna donacija Heineken Hrvatske: Karlovačkoj bolnici dat će 370.000 kuna za novi respirator, a pivo za Stožer

Vrijedna donacija Heineken Hrvatske: Karlovačkoj bolnici dat će 370.000 kuna za novi respirator, a pivo za Stožer

Heineken Hrvatska, kako navode u svojem priopćenju odaslanom u utorak poslijepodne medijima, drugi najveći proizvođač piva te jedan od predvodnika u društveno odgovornom poslovanju u Hrvatskoj, objavio je da će Općoj bolnici Karlovac donirati 370.000 kuna.

Zahvaljujući ovoj donaciji, najveća i najvažnija medicinska ustanova Karlovačke županije, kažu, nabavit će dodatnu opremu potrebnu u trenutnoj borbi s novim koronavirusom koji se ubrzano širi svijetom.

Ustanova će kupiti novi respirator, monitor te video bronhoskop kako bi se poboljšali postojeći kapaciteti bolnice, posebice njenog Odjela intenzivne njege. Preostala sredstva iskoristit će se za kupnju opreme za osobnu zaštitu, poput maski za lice i rukavica, za kojima trenutno vlada povećana potražnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Želim zahvaliti našem dobrom susjedu, Heineken Hrvatska, što nam se pridružio u borbi protiv pandemije COVID-19. Donirana oprema ne samo da će pomoći svim našim postojećim pacijentima s respiratornim poteškoćama, već će bolnici zasigurno služiti još mnogo godina - rekao je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Heineken Hrvatska za sebe kaže da prednjači u promociji zdravlja i sigurnosti te kontinuirano pronalazi načine za poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici u kojoj posluje.

- Heineken Hrvatska je partner našeg Karlovca i Karlovačke županije, kao i prijatelj našim zaposlenicima, njihovim prijateljima i obiteljima. Zato snažno suosjećamo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Svjesni smo da bi zdravlje i sigurnost trebali biti prioritet svima te smo odlučili dati dodatni doprinos da to i osiguramo. Ovo su teška vremena, ali krizu ćemo prevladati zajedno. Kad se trenutna borba s pandemijom završi, bit ćemo još povezaniji i bliži nego prije - poručio je Odin Goedhart, predsjednik Uprave kompanije.

- Pivovara iz Karlovca napravila je i dodatan korak u pružanju podrške i solidarnosti s onima koji su ponajviše angažirani  u borbi s koronavirusom. Tako su i državni i lokalni stožer civilne zaštite primili donaciju od gotovo 600 litara vrhunskog bezalkoholnog piva Heineken 0.0 što će njihovim članovima pomoći da ostanu hidratizirani i u ovoj izazovnoj situaciji, kažu u Heinekenu.

Izdvojeno


Reci što misliš!