AKTUALNO / VIJESTI

NIJE IZDRŽAO

Jelić podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a: "Molim vas za oprost i čestitam oslobađajući Uskrs"

Jelić podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a:

Da je izdržao do unutarstranačkih izbora u HDZ-u Karlovačke županije, ne bi ostao upamćen kao jedan od rijetkih koji se odrekao predsjedničke dužnosti, makar i na lokalnom nivou

Nakon nepune četiri godine, Damir Jelić više nije predsjednik županijskog HDZ-a. O ostavci je izvijestio stranačke kolege danas na Predsjedništvu, postavši tako jedini županijski predsjednik koji je to napravio.

Mandat bi mu, doduše, ionako izašao ubrzo, čim krenu unutarstranački izbori u lokalnim i županijskim organizacijama. Izborni proces, započet na nacionalnom nivou u ožujku, da nije bilo koronavirusa, ovaj bi mjesec bio završio i na lokalnom i županijskom, a Jelić postao bivši predsjednik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da se neće ponovo kandidirati i sam je javno potvrdio prošli mjesec, što je, obzirom na nagađanja kako ionako nije za Plenkovićevu, nego poraženu HDZ-ovu struju, bilo i sasvim očekivano.

Županijskom HDZ-u sada predstoji formalno prihvaćanje ostavke, te imenovanje v.d. predsjednika, a kad prođe pandemija koronavirusa i zažive svi oblici života pa i političkog, izbor novog predsjednika. Navodno bi to moglo biti iznenađenje, ali za mnoge HDZ-ovce već dugo priželjkivano.

U 17.58 sati Damir Jelić je svoju odluku priopćio i medijima. Njegovo pismo pisano u njegovom duhu prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Želim Vas obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije.

Nakon prijašnje ostavke na mjesto člana Nacionalnog predsjedništva, ova ostavka logičan je slijed moje najave nekandidiranja na unutarstranačkim izborima.

Ispričavam se svima u stranci, koaliciji, oporbi, medijskom sustavu, gospodarstvu, udrugama, djelatnicima općina, gradova i Županije i svim građankama i građanima Karlovačke županije, tijekom 16 godina rada, na nenamjernim uvredama.

Molim Vas za oprost i iskreno Vam se zahvaljujem na suradnji.

U unutarstranačkim izborima neću ni na koji način sudjelovati, a ostat ću župan Karlovačke županije.

U izazovnim i nikada doživljenim vremenima kao što su ova, želim Vam oslobađajući Uskrs.


 

Damir Jelić

Izdvojeno


Reci što misliš!