AKTUALNO / VIJESTI

DOBRODOŠLA POMOĆ

Karlovčanima koji ostanu bez posla zbog koronakrize „uskače” Grad – pomaže u ogrijevu, računima za komunalije...

Karlovčanima koji ostanu bez posla zbog koronakrize „uskače” Grad – pomaže u ogrijevu, računima za komunalije...

Radi se o svima koji su do 19. ožujka bili zaposleni, bez obzira je li to na neodređeno ili određeno vrijeme

Karlovčanima kojima je radni odnos prestao zbog koronakrize, odnosno, kod poslodavaca na koje se odnosi odluk o zabrani obavljanja nekih djelatnosti, Grad će idućih šest mjeseci pomagati kako bi pokrili osnovne životne troškove stanovanja. Za tu je namjenu, zasad, predvidio milijun kuna i promijenio kriterije za dobivanje socijalne pomoći.

- Za tročlane obitelji cenzus ukupnih prihoda povećan je s 2.500 na 3.800 kuna, a za četveročlane obitelji s 2.800 na 4.300 kuna. Za svakog člana kućanstva više, cenzus se povećava za 300 kuna, kao i onima u kojima su osobe s invaliditetom većim od 60 posto. Takvi građani mogu ostvariti pomoć u ogrijevu, režijama za komunalije, centralno grijanje... odnosno, pomoći stanovanja, a i jednokratnu pomoć od 600 kuna oni koji imaju djecu predškolske dobi i na redovnom školovanju, pojasnila je na današnjoj pressici pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predviđeno trajanje mjere je 6 mjeseci, počevši od 19. ožujka i donošenja odluke kojom je ograničen rad nekih djelatnosti.

- Mogu ostvariti 900 kuna pomoći za ogrijev, za troškove električne energije, komunalije... negdje oko 1.500 kuna. Nije puno, ali dobro će doći. Građani imaju pravo i na dodatne jednokratne pomoći za iznimne situacije kao što je bolest, liječenje..., navela je Sila Ljubenko.

Dodala je kako Grad nije zaboravio ni dosadašnje korisnike pomoći iz Socijalnog programa pa će tako 139 kućanstava, kao i inače za Uskrs, dobiti poklon bonove u vrijednosti od 200 do 500 kuna, ovisno o broju članova. Moći će ih iskoristiti do kraja srpnja.

Izdvojeno


Reci što misliš!