AKTUALNO / VIJESTI

BOŽINOVIĆ NAJAVIO

U dane prije Uskrsa, promjena dozvoljenog radnog vremena trgovina

U dane prije Uskrsa, promjena dozvoljenog radnog vremena trgovina
foto ilustracija

Zbog pojačane potrebe građana uoči Uskrsa produljuje se radno vrijeme trgovina

U dane prije Uskrsa zbog pojačane potrebe građana koji rade za odlascima u trgovine, Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je privremeno promijeniti radno vrijeme trgovina, koje će tako do subote smjeti raditi od 7 ujutro do 20 sati. Na taj način će se, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, smanjiti pritisak na dućane.

''Dobili smo zadnju potvrdu iz lokalnih stožera civilne zaštite da su pripravni za poseban način rada tržnica za vrijeme epidemije, tako da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odluka stupa na snagu'', kazao je Božinović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Božinović se osvrnuo i na promjene u radu banaka koje su ukinule naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka, te su povećale limite za beskontaktno plaćanje kako se ne bi morao unositi pin. ''Banke pozivaju umirovljenike da u najvećoj mogućoj mjeri dižu mirovine na bankomatu'', kazao je Božinović.

''Molimo sve građane u da u doba isplate mirovina odgode odlazak u poslovnice banaka i daju prednost starijim sugrađanima", kazao je Božinović i naglasio da se ipak preporučuje beskontaktno plaćanje kad god je to moguće. 

O čemu je sve bilo riječi na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera, pročitajte ovdje.

Izdvojeno


Reci što misliš!