AKTUALNO / VIJESTI

OGLASILA SE POLICIJA

Obrat u slučaju pošte u Zapruđu: Blagajnica sve krivo shvatila. Žena nije zaražena koronavirusom

Obrat u slučaju pošte u Zapruđu: Blagajnica sve krivo shvatila. Žena nije zaražena koronavirusom
Borna Filic/PIXSELL

Zagrebačka policijska uprava izvijestila jeda žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkon naselju Zapruđe ne boluje od koronavirusa

Zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb Valentino Rajković rekao je za RTL u popodnevnim satima da je ženi, koja je jutros ušla u poštu u Zapruđu i izazvala paniku izjavom da je zaražena koronavirusom, nije potvrđeno da je oboljela od novog koronavirusa. 

Rajković je za RTL rekao da za gospođu nije potvrđeno da ima koronavirus nego da je ona u kontaktu s obitelji koja je u karanteni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jutros je objasnio da je žena oko 9.15 sati ušla u poštu u Zapruđu, "obavila što treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu". 

PUZ: Žena ne boluje od koronavirusa

Zagrebačka policijska uprava izvijestila je u srijedu da žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkon naselju Zapruđe, ne boluje od koronavirusa i svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da su policajci izašli na mjesto događaja nakon zaprimljene informacije kako je nepoznata žena bila u prostoru pošte u Zapruđu, i tada je, navodno, sama izjavila da boluje od koronavirusa, zbog čega dezinficiraju taj poštanski ured.

Policija je provjerama na terenu te kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima utvrdila kako je u prostorije pošte u Zapruđu jutros oko 9 sati  doista došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće.

Također, utvrđeno je i da ona ne boluje od koronavirusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena tim virusom, no koja se - strogo poštujući odluke Stožera civilne zaštite RH, nalazi u svom stanu i ne izlazi izvan tog prostora da ne bi zarazila svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake, je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njegovoj obitelji, a koji se svi nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera.

Zaposlenica Pošte ju je krivo shvatila

Te papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti, s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene Covidom-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice HP-a u smislu da je ona zaražena, pojašnjava policija.  

"U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je žena imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Izdvojeno


Reci što misliš!