AKTUALNO / VIJESTI

NAKON INCIDENTA U SPLITU

Bedeković u RTL-u Danas najavila stroža pravila za domove: 'Zna se koja je odgovornost ravnatelja'

Postavlja se pitanje je li sustav u nekom dijelu zakazao

Nakon što se koronavirus pojavio u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Vesna Bedeković je u RTL-u Danas najavio još trože mjere za domove.

Pojavila se i neslužbena informacija da je virus u Dom donijela jedna medicinska sestra, no Bedeković kaže da se prije bilo kakve potvrde trebaju pričekati rezultati izvida. "U tijeku je epidemiološki izvid, tako da pričekajmo nalaze epidemiologa pa ćemo onda moći potvrditi. Dok ne dobijemo nalaze, sve se može svesti na nagađanja", rekla je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono što je skandalozno jest da se navodno deset dana znalo da neki od korisnika Doma imaju povišenu temperaturu, a i izlazili su van iz zgrade.

"Sukladno odluci Nacionalnog stožera, kojom se određuju mjere rada u ustanova, postoji obveza izvještavanja o stanju u domovima svaka 24 sata. Mi do jučer kasno navečer nismo imali uopće saznanja, nismo dobivali informacije da bi se tamo događalo bilo što ovezano uz koronavirus", kaže Bedeković.

Ravnatelj doma je taj koji Ministarstvu mora slati dnevno izvješće pa smo pitali ministricu je li on taj koji je zakazao.

"Gledajte, najprije čekamo rezultate epidemiološkog izvida i ostalih nadležnih službi. Ukoliko se utvrdi nepravilnost, zna se koje su odgovornosti, koje ovlasti i koje sankcije. Ne mogu se izjašnjavati, ne bih insinuirala. Pričekajmo da se vidi kakvo je stanje onda ćemo dalje", odgovorila je Bedeković.

Izdvojeno


Reci što misliš!