AKTUALNO / VIJESTI

GDJE JE KRAJ?

Beroš o završetku epidemije koronavirusa: 'Ima naznaka da se u Kini infekcija već vraća'

Beroš o završetku epidemije koronavirusa: 'Ima naznaka da se u Kini infekcija već vraća'
Milan Sabic/PIXSELL

Ministar također vjeruje da ćemo uskoro imati cjepivo.

Mnistar zdravstva Vili Beroš smatra da je teško predvidjeti kada će epidemija koronavirusa dosegnuti vrhunac, odnosno kada bi mogla završiti. 

"Iskreno vjerujem da će se ovaj virus ponašati kao većina dosadašnjih respiratornih virusa, a na neki način to vidimo i u Kini. Iako ima naznaka da se u Kini možda i vraća infekcija u jednoj manjoj mjeri, mislim svejedno da će u određenom ciklusu aktivnost tog virusa jenjavati i da ćemo biti na neki način oslobođeni te epidemije", rekao je Beroš u intervjuu za HRT. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar također vjeruje da ćemo uskoro imati cjepivo. 

"Dosad su pokrenuti neviđeni znanstveni projekti na traženju i ispitivanju cjepiva i enormno velike količine novca su u to uložene, a s obzirom na to da je i tehnologija u odnosu na ranije epidemije napredovala, vjerujem da će znanost naći cjepivo u dogledno vrijeme. Je li to šest mjeseci, godinu dana, i nije toliko važno, bitno je da postane dostupno, ali što je još važnije, da bude dostupno svima. Dakle, da bez obzira na ekonomske mogućnosti svi građani i ljudi na zemlji mogu dobiti mogućnost da budu cijepljeni ako sam virus ne obavi svoje i ne ode u povijest", poručio je Beroš.

Izdvojeno


Reci što misliš!