AKTUALNO / VIJESTI

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Nema informacija o novooboljelima - od Nacionalnog stožera stiglo pojašnjenje za objedinjavanje zona kretanja

Nema informacija o novooboljelima - od Nacionalnog stožera stiglo pojašnjenje za objedinjavanje zona kretanja

Tijekom današnjeg dana bit će uzeto još tridesetak briseva te poslano na analizu. No ima novosti vezano za dopis Stožera CZ Karlovačke županije o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite na području više jedinica lokalne samouprave

Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije još nije dobio podatke o evenutalnim novooboljelim osobama u protekla 24 sata jer, kako nam je rečeno, nisu stigli nalazi testova na koronavirus.

Tijekom današnjeg dana bit će uzeto još tridesetak briseva te poslano na analizu. No ima novosti vezano za dopis Stožera CZ Karlovačke županije o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite na području više jedinica lokalne samouprave (kretanje unutar više jedinica lokalne samouprave bez e-propusnice).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sukladno članku 18. Zakona o sustavu civilne zaštite potrebno je da lokalna vijeća sklope sporazum o spajanju (objedinjavanju) područja, a isti mora potvrditi Ravnateljstvo civilne zaštite. – Stožer CZ RH. Pristigla Uputa poslana je lokanim stožerima CZ Karlovačke županije, stiglo je pojašnjenje iz Nacionalnog stožera.

S nacionalne razine pristiglo je i dodatno pojašnjenje vezano za e-propusnice, 
Stožer CZ RH donio je i Odluku o dopuni Odluke o radnom vremenu trgovina. U vremenskom periodu od 9. do 11.travnja 2020.godine trgovinama kojima je dopušten rad određuje se radno vrijeme od 7 do 20 sati uz obvezu poštivanja svih mjera socijalnog distanciranja.

- Odlukom o posebnom radu tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID -19, uz već dosad dopušten rad određenih djelatnosti, od jučer 8.travnja je dopušten i rad prodajnih mjesta na tržnicama koje su zatvoreni objekti ili ograđeni prostori i na kojima se može kontrolirati ulaz na tržnice, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, a na kojima se prodaje: riba, mlijeko i mliječni proizvodi, voće i povrće. Pravne i fizičke koje upravljaju tržnicama moraju dodatno osigurati ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca kako bi se smanjio fizički kontakt. Na području Karlovačke županije po toj odluci već rade tržnica u gradu Karlovcu i Duga Resi, a tijekom dana očekuje se uspostavljanje rada i tržnice u gradu Ogulinu, navodi se u priopćenju Stožera. 

Izdvojeno


Reci što misliš!