AKTUALNO / VIJESTI

MJERA NA ROK OD 3 MJESECA

Grad Karlovac obustavio sve ovrhe i protiv građana i tvrtki, ali one prije 24. ožujka idu dalje

Grad Karlovac obustavio sve ovrhe i protiv građana i tvrtki, ali one prije 24. ožujka idu dalje

Obustava ovrha našla se među mjerama koje je Grad povukao da olakša građanima i tvrtkama

Svi ovršni postupci koje su Grad Karlovac i Inkasator, u ime gradskih tvrtki za koje obavlja naplatu, namjeravali pokrenuti obustavljeni su na tri mjeseca, počevši od 24. ožujka, ali oni započeti prije tog datuma provode se i dalje.

Pojasnili su to iz Grada, razriješivši dilemu nekih Karlovčana, naših čitatelja, koji su vlastitim primjerima svjedočili da se ovrhe, ipak, provode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Hvalili su se kako su obustavili provedbu ovrha, i vi ste tu vijest objavili, a FINA ih normalno provodi i šalje. Još jedan "nenamjerni" propust ili nešto drugo?, pitala je jedna naša čitateljica, osjetivši na svom računu da ovrhe ipak "sjedaju".

No, bili su to postupci prisilne naplate pokrenuti prije nego što je, zbog koronakrize, naravno, stigla odluka Grada o njihovoj obustavi na tri mjeseca.

Iz Grada, odgovarajući nam na upit, podsjećaju da je Grad zbog pandemije širenja COVID-19, pokrenuo mjere ublažavanja njenih posljedica već na samom početku krize. Cilj im je pomoći i građanima i gospodarskim subjektima.

- Jedna od mjera svakako je i obustava pokretanja novih ovrha koja je stupila na snagu 24. ožujka. Stare ovrhe koje su pokrenute prije proglašenja pandemije na postupanju su i provedbi u FINA-i sukladno redovnoj proceduri, kažu u Gradu i podsjećaju i na nove mjere, poput dopuna Socijalnog programa, kojima će se, s milijun kuna, pomoći onima koji su zbog koronakrize ostali bez radnih mjesta.

Te su mjere, za sad, donijete na rok od 3 mjeseca, s mogućnošću produženja na još tri, no moguće je da će njihovo predviđeno trajanje biti produženo.

Izdvojeno


Reci što misliš!