AKTUALNO / VIJESTI

GRAĐANI SE PITAJU

Brojni građani se pitaju zašto se uslijed epidemije ne dezinficiraju javni prostori u Karlovcu? Pogledajte što su nam rekli u Čistoći

Brojni građani se pitaju zašto se uslijed epidemije ne dezinficiraju javni prostori u Karlovcu? Pogledajte što su nam rekli u Čistoći
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vezano za dezinfekciju javnih površina i gradskih ulica, pridržavamo se Stručnog mišljenja o provedbi dezinfekcije javnih površina i gradskih ulica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Zašto se u Karlovcu ne provodi definfekcija javnih prostora, prije svih tržnice, trgova, parkirališta, ustanova i svih onih mjesta na kojima bez obzira na situaciju ljudi prolaze i borave. 

Ovo je, naime, pitanje koje nam je uputilo više građana - čitatelja KAportala. Kako nam kažu, na vijestima gledaju kako se u drugim zemljama pa čak i u Srbiji redovito dezinficiraju javni prostori, no u Karlovcu toga nema. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bio je dugi sušni period, grad je nakon zime prašnjav i prljav, no čistača nigdje. Po odluci Stožera dozvoljen je rad tržnica, a mene zanima je li tržnica i sigurna, odnosno jel se taj prostor dezinficira, pita jedna čitateljica KAportala.

Nadalje, naše pitanje prema Čistoći bilo je i kako je organizirano pranje ulica, barem ono koje bi se trebalo provoditi redovito, a sada i češće, te koriste li se dezinfekcijska sredstva.  


- Održavanje higijene javnih prometnih površina grada Karlovca kontinuirano se provodi tijekom proljeća, ljeta i jeseni. Na održavanju javne higijene  rade 3 motorne čistilice i 2 autocisterne. Osim ručnog i strojnog čišćenja u tijeku je i pranje javnih površina. Pranje javnih površina započelo je prije dva tjedna, i odvija se u popodnevnim satima. Naime, zbog još uvijek niskih jutarnjih temperatura, a kako ne bi došlo do poledice, pranje se ne odvija u večernjim satima, kažu nam u Čistoći.

Aktivnosti javne higijene, dodaju, provode prema Programu održavanja javne higijene grada Karlovca za 2020. godinu. Učestalost čišćenja i pranja javnih površina provodi se u skladu s kategorizacijom javnih prometnih površina (5 kategorija), a koja je napravljena sukladno gustoći naseljenosti pojedinih dijelova grada, lokacijama poslovnih i stambenih zgrada te gustoći motornog i pješačkog prometa i stupnju onečišćenja.

- Vezano za dezinfekciju javnih površina i gradskih ulica, pridržavamo se Stručnog mišljenja o provedbi dezinfekcije javnih površina i gradskih ulica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prema kojem, ukratko, "takva mjera, u svrhu sprječavanja pojave zaraznih bolesti, trenutno nije opravdana" . Kao i do sad u svojem ćemo se radu i ubuduće pridržavati uputa Stožera Civilne zaštite, kažu nam u Čistoći.

Izdvojeno


Reci što misliš!