AKTUALNO / VIJESTI

UZ STROGE MJERE OPREZA

Od ponedjeljka ponovno radi Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, ali u "pandemijskim uvjetima"

Od ponedjeljka ponovno radi Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, ali u
Gradska knjižnica - Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Temeljem odluke Vlade RH o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić otvorit će se za korisnike u ponedjeljak, no prema ograničenom sustavu rada.

Radno vrijeme Knjižnice od ponedjeljka do petka bit će od 8 do 15 sati, dok će subotom Knjižnica biti otvorena od 8 do 13 sati. Otvaraju se središnja knjižnica i Knjižnica za mlade, dok Knjižnična stanica Švarča i Bibliobusna služba ostaju zatvorene do daljnjeg. Omogućit će se povrat i posudba knjižnične građe, uz minimalno zadržavanje u prostorima Knjižnice. Čitaonice su, također, do daljnjeg zatvorene. 

U knjižnici će istovremeno moći boraviti samo jedan korisnik pa se svi mole da pripreme popis knjiga koje žele posuditi. Već posuđene knjige mogu se vratiti na glavnom pultu, ali i na glavnom parkiralištu, ispred ulaza u Bibliobusnu službu. Tamo će se moći i preuzeti građa, ali samo uz raniju rezervaciju putem maila [email protected] ili na tel. 412-377 (kućni 222). Dakako, na ulazu u samu knjižnicu bit će postavljena sredstva za dezinfekciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zakasnina ostvarena za vrijeme dok knjižnica nije radila neće se naplaćivati; nije nužno odmah doći vratiti knjige jer se neće obračunavati sve do 1. lipnja. Broj knjiga koje se mogu posuditi se, pak, sada vraća na četiri - na rok od 42 dana. I dalje je moguće upisati se online te dobiti PIN za korištenje e-knjižnice.

Korisnicima se i preporuča da što je moguće više koriste online obnovu članstva (http://www.gkka.hr/upis-i-obnova-clanstva-u-gradskoj-knjiznici-ivan-goran-kovacic-i-online-putem/), pretraživanje e-kataloga (https://katalog.gkka.hr/) i rezervaciju građe na e-mail [email protected] ili na broj telefona 047/412-377, kako bi posudba bila što brža, efikasnija i sigurnija. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!