AKTUALNO / VIJESTI

RAD U KORONAKRIZI

Karlovački ugostitelji imaju pravo na proširenje svojih terasa - odlukom Grada to vrijedi do ukidanja mjera ili vremenski 30. rujna

Karlovački ugostitelji imaju pravo na proširenje svojih terasa - odlukom Grada to vrijedi do ukidanja mjera ili vremenski 30. rujna

Pravo na povećanje javne površine za postavljanje terase može se ostvariti do donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ukidaju mjere ograničavanja poslovanja ugostiteljima, a najduže do 30. rujna 2020. godine

Karlovački ugostitelji koji su gotovo dva mjeseca imali prisilni ključ u bravi zbog epidemije koronavirusa vrata svojih kafića i restorana otvaraju u ponedjeljak 11. svibnja, a kako bi se ublažile neminovne posljedice koje će imati u poslovanju pod mjerama, pomaže i Grada Karlovac. 

- Kao mjera pomoći poslovnim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u novonastalim okolnostima propisanim od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Grad Karlovac donio je još jednu u nizu odluka kojom se nastoji pomoći poslovnim subjektima na način da će im se omogućiti korištenje javne površine za postavljanje terase u odnosnu na uobičajenu veličinu, uz zadovoljavanje uvjeta za prostornu i tehničku mogućnost povećanja te ako se time ne ometa sigurnost prometa, mogućnost kretanja osoba s posebnim potrebama i prometovanje hitnih službi, izvijestili su iz gradske uprave. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravo na povećanje javne površine za postavljanje terase može se ostvariti do donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ukidaju mjere ograničavanja poslovanja ugostiteljima, a najduže do 30. rujna 2020. godine.

- Ukoliko Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske promijeni svoju odluku o uvjetima rada ugostiteljskih objekata Grad Karlovac će u dogovoru s Cehom ugostitelja predložiti Gradskom vijeću Grada Karlovca produženje mjera do 30. rujna 2020. godine. Za korištenje dodatne javne površine u svrhu postavljanja terase ne plaća se naknada, navode u Gradu.

Grad Karlovac će, kao što je već rečeno, subvencionirati troškove prilagodbe na rad poslovnim subjektima u djelatnostima kojima je bio zabranjen rad uslijed pandemije bolesti COVID – 19 u visini do 5.000,00 kn jednokratno. Priznaju se troškovi poput izrade zaštitnih pregrada, nabave zaštitnih maski, odijela za osoblje, jednokratnih ručnika, sredstava za dezinfekciju i sl.

Sredstva će se dodjeljivati temeljem objavljenog javnog poziva. Uvjeti za ostvarivanje subvencije, priznati troškovi, potrebna dokumentacija, način podnošenja zahtjeva, rokovi i obrazac zahtjeva propisani su odlukom gradonačelnika. 

Izdvojeno


Reci što misliš!