AKTUALNO / VIJESTI

OČEKIVANA KRIZA

Turizam na respiratoru - Karlovačku županiju u ožujku posjetilo samo 16% gostiju u odnosu na lani

Turizam na respiratoru - Karlovačku županiju u ožujku posjetilo samo 16% gostiju u odnosu na lani

Kako se moglo i očekivati, turistički pokazatelji za mjesec ožujak su vrlo loši. Dakako, uzrok tome nisu neki lokalni problemi već pandemija koronavirusa, ali činjenica je da su u usporedbi s prošlom godinom brojke izuzetno niske.

U neku ruku, uzevši u obzir da je najkritičnija faza pandemije, s ogromnim brojem oboljelih i umrlih u Italiji, počela još u veljači, rezultati su mogli biti i gori, no u prvoj polovici ožujka, dok se i Hrvatska nije "zatvorila" očito je još bilo dosta turističkih posjeta i noćenja pa to donekle spašava situaciju, iako je i dalje riječ o golemom padu.

Konkretnije, u ožujku je Karlovačku županiju posjetilo 1.484 turista, koji su ostvarili 2.794 noćenja. U odnosu na isti mjesec lani to je tek 16% turističkih dolazaka i 22% noćenja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nešto bolja je situacija s domaćim gostima, koji su u nešto manje od polovice mjeseca ostvarili rezultate približno polovične prošlogodišnjima, odnosno njih 767 ostvarilo je 1.564 noćenja (što je 44% dolazaka i 54% noćenja u odnosu na prošlu godinu), a drastičan je pad stranih gostiju kojih je bilo 717 ili tek 9,9% u odnosu na ožujak lani. Pritom su ostvarili 1.220 noćenja, tj. 13% od prošlogodišnjeg rezultata.

Nema sumnje kako će podaci za travanj biti i daleko, daleko gori, iako su smještajni kapaciteti smjeli raditi, ali jasno je da gostiju nije bilo, osim tek ponekog pojedinačnog boravka.

Izdvojeno


Reci što misliš!