AKTUALNO / VIJESTI

SUKOB INTERESA?

Dobila prijavu: Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Dobila prijavu: Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar pod povećalom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Na temelju prijave zbog navodnih nepravilnosti u stjecanju imovine, pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa našla se i imovinska kartica zamjenice župana Vesna Hajsan Dolinar.

Imovinska kartica i druge Jelićeve zamjenice našla se na stolu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Naime, Povjerenstvo je za KAportal potvrdilo kako su u veljači ove godine zaprimili prijavu podnesenu protiv dužnosnice Vesne Hajsan Dolinar, zamjenice župana Karlovačke županije, u kojoj se ukazuje na navodne nepravilnosti u imovinskoj kartici, te će provesti redovitu provjeru podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnice u kojoj će usporediti podatke navedene u podnesenim izvješćima o imovinskom stanju s podacima prikupljenim od Porezne uprave i drugih nadležnih tijela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Povjerenstvo je već razmatralo prijavu protiv Martine Furdek Hajdin koja se, nakon izrečene kazne, čak i ispričala građanima (pogledajte tekst). 

Imovina zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, točnije stan u Zagrebu kupljen za gotovinu u iznosu do 700.000 kuna, već je bio predmet propitkivanja na jednoj od sjednica Županijske skupštine, na kojoj je SDP-ov Ivan Vuković prozvao zamjenicu da pojasni kakve veze ima izvođač radova na energetskoj obnovi u Karlovačkoj županiji sa stanom koji je kupila u Zagrebu. Na to pitanje Hajsan Dolinar odgovara kako navedeni izvođač Mešić gradnja nije investitor niti na jednom objektu kojem je osnivač Karlovačka županija te dodaje kako je stan, svoju prvu nekretninu kupila od vlastitih sredstava nakon 20 godina rada.

Koji je točan sadržaj prijave nepravilnosti u imovini zamjenice Vesne Hajsan Dolinar upućene nadležnom Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa nije poznat javnosti, međutim činjenica je kako se imovina zamjenice podosta povećala otkako je na to funkciji te je imovinsku karticu u zadnje tri godine pet puta mijenjala i dopunjavala.

Pa tako u prvom izvješću imovinske kartice nakon stupanja na dužnost u srpnju 2017. godine, zamjenica župana Hajsan Dolinar prijavila je neto prihod od dužnosti koju obavlja u iznosu od 13.880 kuna, plaću bračnog druga u vlastitom poduzeću u neto godišnjem iznosu od 96.241 kuna, kuću s okućnicom s tri oranice u vlasništvu supruga, te 148 tisuća kuna i 30 tisuća eura osobne štednje.

U drugoj promjeni u siječnju 2019. godine, ostaloj imovini u kartici zamjenica župana dodala je i stan u Zagrebu procijenjene vrijednosti 700 tisuća kuna ostvaren kupnjom iz primitaka od nesamostalnog rada. Zatim, u sljedećim izmjenama imovinske kartice u veljači 2020. godine upisala je i vlasništvo nad poslovnim prostorom u centru Žakanja stečen darovnim ugovorom te značajne promjene u iznosima štednje.

Naime, od 26. veljače 2020. godine zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar izmijenila je podatke o osobnoj štednji, to jest povećala je iznos štednje u kunama koja sada iznosi 170 tisuća te smanjila iznos u eurima, koji po novom iznosi 7 tisuća. No, dodana je i nova štednja, i to bračnog druga u iznosu od 50 tisuća eura i 132 tisuće kuna. U dopunama imovinske kartice od ožujka ove godine, prijavljen je i dodatni prihod od imovine i imovinskih prava u mjesečnom iznosu od 4 500 kuna.

Je li išta sporno u stjecanju navedene imovine utvrdit će Povjerenstvo, koje u obrazloženju za KApotal pojašnjava kako će ukoliko se utvrdi nesklad između podataka o imovini prijavljenih u imovinskoj kartici i podataka koje je Povjerenstvo prikupilo od nadležnih tijela, dužnosnici uputiti zaključak i pozvati je da se o istom očituje. Nakon što se razmotri očitovanje, Povjerenstvo će donijeti odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv zamjenice župana.

Izdvojeno


Reci što misliš!