AKTUALNO / VIJESTI

GASTRO PONUDA

U karlovačkim restoranima ovog ljeta brojni specijaliteti koji kao sastojak imaju - pivo

U karlovačkim restoranima ovog ljeta brojni specijaliteti koji kao sastojak imaju - pivo

Pivo kao jedan od zaštitnih znakova karlovačkog kraja ovog će ljeta biti i u ponudi karlovačkih restorana - u obliku zanimljivih i originalnih jela!

Turistička zajednica grada Karlovca u veljači je u sklopu IQM projekta organizirala trodnevnu besplatnu edukativnu radionicu za kuhare ugostiteljskih objekata s područja Karlovca. Cilj edukacije bila je razmjena znanja i iskustava o lokalnim proizvodima i receptima kako bi zajedničkim snagama pozicionirali Karlovac kao kvalitetnu gastronomsku destinaciju.

Pivo je jedan od zaštitnih znakova karlovačkog kraja, poznatog po tradiciji pivarstva, te po manifestaciji Dani piva Karlovac. Upravo će jela s pivom biti posebnost ove ljetne sezone od lipnja do rujna u ponudi karlovačkih restorana. Kao nastavak planiranih aktivnosti i brendiranja karlovačke gastronomije u karlovačkim ugostiteljskim objektima pripremaju se tematski meniji. 

Jela s pivom te jela s gljivama ovih dana fotografiraju se za potrebe promocije karlovačke gastro ponude. TZ grada Karlovca će u suradnji s restoranima promovirati nove tematske menije i raditi na brendiranju Karlovca kao poželjne gastro destinacije. Ponuda restorana je vrlo maštovita, u pripremi jela se koriste lokalne namirnice i zajednički se priča lokalna gastronomska priča. Cilj je povećanje vidljivosti i bolja prezentacija lokalne gastronomije te privlačenje posjetitelja motiviranih originalnom gastronomskom ponudom u Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Primjerice, u karlovačkim restoranima tako ćete ovog ljeta kušati juneći gulaš s povrćem u umaku od tamnog piva, divljač u umaku od crnog piva (na fotografiji Demjana Rožmana) ili vrganje na maslacu i matovilcu s prepeličjim jajima...


Reci što misliš!