AKTUALNO / VIJESTI

JEDVA DOČEKALI

Najmlađi učenici se u ogromnom postotku vratili u osnovne škole – niti jedna u Karlovačkoj županiji danas nije prazna

Najmlađi učenici se  u ogromnom postotku vratili u osnovne škole – niti jedna u Karlovačkoj županiji danas nije prazna
foto arhiva KAportala

Od 3.953 učenika razredne nastave, u školama u Karlovačkoj županiji danas je ponovo njih 3.351

- Sve naše osnovne škole spremno su otvorile vrata za učenike razredne nastave i danas nema niti jedne u kojoj nema učenika. Štoviše, došli su u velikom postotku, od 90 posto, kazala je županijska pročelnica Marija Medić, govoreći o današnjem, ponovonom početku nastave nakon dvomjesečne stanke.

Nastava je pripremana prošli tjedan i održava se prema uputama i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, te HZJZ-a, od dezinfekcije, grupa od 20 učenika, neokupljanjima za vrijeme odmora... i problema nema, a niti bi ih trebalo biti. U karlovačkim školama, njih 11, je 1.525 učenika, od njih  1.826, a 18 županijskih 2.040 od 2.217 učenika od prvih do četvrtih razreda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Očito su se svi veselili povratku u škole, učenici, učitelji, ravnatelji, roditelji, a za ponovni početak pripremili su se i prijevoznici pa ponovno voze i linije za prijevoz učenika. Ovaj tjedan paralelno će biti održavana i škola na daljinu, tako da 10-ak posto učenika koji nisu u školama mogu tako pratiti nastavu, a roditelji će njihov nedolazak opravdati kako je rečeno, iz objektivnih ili subjektivnih razloga. Ovaj broj učenika u školama vjerojatno će sutra oscilirati, ali očekujemo od 1. lipnja još veći povratak učenika u škole i nadam se da će ovu, drugačiju, školsku godinu uspješno završiti, zaključila je Medić.

Izdvojeno


Reci što misliš!