AKTUALNO / VIJESTI

CILJ DOSEGNUT

Kraj epidemije? Karlovačka županija bez koronavirusa – nema oboljelih, niti pacijenata u samoizolaciji

Kraj epidemije? Karlovačka županija bez koronavirusa – nema oboljelih, niti pacijenata u samoizolaciji

Županijski Stožer civilne zaštite danas je poručio da smo došli do cilja: Karlovačke županije bez oboljelih od koronavirusa

- U Karlovačkoj županiji je do danas testirano 2.566 bolesnika. Jučer ih je testirano 33 i svi su negativni, danas će biti testirano još 33. Sa zadovoljstvom možemo reći: Karlovačka županija je bez COVID-19 pozitivnih bolesnika, nemamo oboljelih niti pacijenata u samoizolaciji, kazao je dr. Luka Jerković, infektolog iz Opće bolnice Karlovac, na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

I načelnik Stožera Josip Ribar zadovoljan je što je Karlovačka županija, svi njeni stanovnici, ostvarila cilj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Došli smo do cilja koji smo zacrtali: Karlovačka županija bez oboljelih! Sad smo tu, na kraju. Zahvaljujem svima koji su se pridržavali mjera koje smo donosili; nisu baš bile popularne, ali se moralo da bi se stiglo do postavljenog cilja, rekao je Ribar, zahvalivši i svim općinskim i gradskim stožerima u županiji koji su dali veliki obol u postizanju ovog rezultata.

Dosezanje zadanog cilja ne znači i da će županijski Stožer prestati raditi: dok god ne budu stavljene izvan snage sve odluke koje su od početka koronakrize donijete, on će djelovati, premda ne kao prije 24 sata dnevno 7 dana u tjednu.

Očekuje da će u srijedu biti stavljena izvan snage odluka o ograničenju okupljanja na 100 osoba u zatvorenom prostoru i 300 na otvorenom, odnosno, bit će liberalizirane. No, Stožer će raditi dok budu vrijedila ograničenja o okupljanjima, socijalnoj udaljenosti... svega onoga što nam je prije koronavirusa bilo uobičajeno.

- Dok god bude potrebno, županijski Stožer će raditi, gradske i općinske ćemo probati relaksirati, njihov rad svesti na minimum, ali mi i Nacionalni stožer će i dalje biti u funkciji kao i do sad, najavio je Ribar.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!