AKTUALNO / VIJESTI

GRAD U CVIJEĆU

Započela tradicionalna akcija uljepšavanja gradskih prozora i balkona, svo cvijeće kupljeno od lokalnih OPG-ova

Započela tradicionalna akcija uljepšavanja gradskih prozora i balkona, svo cvijeće kupljeno od lokalnih OPG-ova

Započela je tradicionalna akcija uljepšavanja prozora i balkona cvijećem, a njena specifičnost ove godine je da je cvijeće nabavljeno isključivo od lokalnih OPG-a s područja Karlovca kako bi im se barem malo pomoglo ublažiti posljedice pandemije koronavirusa.

Tradicionalna akcija uljepšavanja gradskih prozora i balkona cvijećem održat će se i ove godine. Zajednički ju provode Turistička zajednica grada Karlovca i Grad Karlovac. Djelatnici Zelenila u sklopu ove aktivnosti postavit će 333 tegle s cvijećem u samom središtu grada, a obuhvatit će ulice i trgove: Petra Zrinskog, Trg Matije Gupca, Vraniczanyjeva, Šetalište dr. Franje Tuđmana, Radićeva ulica, Strossmayerov trg, Banjavčićeva, Haulikova, Nazorova, Domobranska ulica.

Uređenost grada i uredan okoliš, lijepa pročelja, te balkoni i prozori s cvijećem značajni su za ugodniji boravak turista ali i samih građana u Karlovcu. Stoga je jedna od zadaća TZ grada Karlovca poticati uređenje i njegu okoliša u kojem živimo i želimo da se svi osjećaju ugodno. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine cvijeće za tegle koje će krasiti pročelja zgrada nabavljeno je isključivo od lokalnih proizvođača cvijeća, poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava s područja Karlovca. Cilj je bio pomoći im kako bi se ublažile negativne posljedice koje je u njihovom poslovanju izazvala pandemija koronavirusa.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!