AKTUALNO / VIJESTI

NACIONALNO SVETIŠTE

Apostolski nuncij u RH i savjetnik u Nuncijaturi u posjeti Nacionalnom svetištu

Apostolski nuncij u RH i savjetnik u Nuncijaturi u posjeti Nacionalnom svetištu

Visoke goste je u nedjelju, 24. svibnja 2020., dočekao mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta, zajedno s dr. Vladom Mikšićem, supsidijarom. U kratkom druženju s apostolskim nuncijem domaćini su ga upoznali s poviješću štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu te znamenitostima Svetišta.

Nakon ublažavanja pandemije koronavirusa Josipovo svetište ponovno prima hodočasnike. Pedeset hodočasnika predvođeni svojim župnikom vlč. Brankom Koretićem iz Župe svetog Petra Apostola iz Ivanić Grada hodočastili su u petak, 22. svibnja ove godine. To je prva organizirana hodočasnička zajednica koja je posjetila Nacionalno svetište svetog Josipa od početka epidemije uzrokovane koronavirusom. 

Hodočasnici iz Ivanić Grada sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, u koncelebraciji s vlč. Brankom Koretićem. Obojica svećenika rado su se tada prisjetila zajedničkog pastoralnog rada u Sisačkoj biskupiji prigodom organiziranja proslave uspostave Sisačke biskupije 2010., kao i organiziranja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Sisku 2012. godine. Uz biskupa mons. Vladu Košića obojica su svećenika bili glavni nositelji obiju organizacija. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Knjizi hodočasnika vlč. Koretić tom je prigodom zapisao: „Planirali smo doći u ovo Svetište još 2. svibnja 2020. godine međutim okolnosti nam nisu dozvolile zbog koronavirusa. Danas smo radosni stigli kod našeg voljenog sveca. Uskoro se vraćamo s novom skupinom muževa, očeva i mladića.“

Izdvojeno


Reci što misliš!